Forårsudstillingen 2015, d. 23. januar til 01. marts

Pilar Mata Dupont "The Embrace" 2014
Pilar Mata Dupont “The Embrace” 2014

Kunsthal Charlottenborg danner igen i år rammerne om Forårsudstillingen, som er en årligt tilbagevendende, åben udstilling. Der præsenteres værker inden for kategorierne biledkunst, arkitektur og design. Ikke mindre end 73 kunstnere fra henholdsvis Danmark, Storbritannien, Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Kina, USA og Brasilien vil udstille.

Årets soloudstillinger er skabt af sidste års soloprisvindere, dansk-franske Valérie Collart samt den svenske kunstnerduo Maja Qvarnström og Erik Lagerwall. Mens Collart udstiller dragende monokromatiske fotografier og skulpturer, har Qvarnström og Lagerwall kreeret en gådefuld, hyperreel totalinstallation, som publikum kan gå på opdagelse i.

Årets jury består af Emil Westman Hertz (kunstner, DK), Philip Groezinger (kunstner, DE), Ditte Hammerstrøm (designer, DK), Carsten Juel-Christiansen (arkitekt, DK) og Ikko Yokoyama (kurator, JP/SE), der traditionen tro har udvalgt udstillingens deltagere.

Forårsudstillingen 2015 har modtaget i alt 560 ansøgninger.

Fernisering d. 22.01.2015 kl. 19.00-22.00

Forfatter: Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa, hvor der præsenteres et ambitiøst program bestående af udstillinger og events med stærkt internationalt fokus. Charlottenborgs program er delt op i tre sæsoner om året. Hver blok indeholder enten en stor gruppeudstilling eller en retrospektiv udstilling, samt mellem-stor soloudstilling og en række af events såsom artist talks, performances og videovisninger. De mange forskellige aktiviteter retter sig mod et bredt publikum både i og omkring København, som gør Charlottenborg til dét centrale samlingspunkt for samtidskunst i byen.

Skriv et svar