BULLY BOY – et stærkt engageret stykke af Sandi Toksvig om de menneskellige konsekvenser ved krig

That Theatre Company præsenterer: BULLY BOY af Sandi Toksvig.

I forbindelse med 100-året for 1. Verdenskrigs udbrud opfører That Theatre Company BULLY BOY af Sandi Toksvig – et stærkt og engageret stykke om de menneskellige konsekvenser ved krig.

Stykket skildrer Major Oscar Hadley, der sendes til en krigszone i Mellemøsten for at undersøge en sag mod den unge soldat Eddie Clark. Eddie står sammen med sit kompagni, kendt som ”The Bully Boys”, anklaget for at have dræbt en lokal dreng. Som efterforskningen skrider frem, opdager Oscar, at sandheden i en krigssituation sjældent er nem at finde frem til, og han konfronteres med gamle spøgelser fra sin egen fortid som soldat i Falklandskrigen.

Danskfødte Sandi Toksvig bor i England, hvor hun er kendt som forfatter, radiovært og komiker. Hun optræder jævnligt på engelsk tv i programmer som BBC’s ”QI” og ”Mock The Week” og er fast vært på ”The News Quiz” på BBC Radio 4. Hun blev i 2007 udnævnt til årets politiske humorist ved Channel 4 Political Awards og årets radiovært af the Broadcasting Press Guild.

Toksvig tog udgangspunkt i sin egen indignation, da hun skrev BULLY BOY: ”Hvordan kan det være, at en ud af ti indsatte i fængslerne i England og Wales er tidligere militærmænd? Hvordan er det gået så galt, at halvdelen af vores praktiserende læger ikke kender de officielle retningslinjer for at diagnosticere posttrauma-tisk stress syndrom opstået som følge af, hvad soldaterne har været udsat for på slagmarken? Et af problemerne med et så komplekst og problematisk tema som soldaters psykiske helbred er at få folk til at blive involveret. Jeg har altid set teater som et fantastisk forum til at konfrontere vanskellige temaer. Jeg ønsker at folk skal give deres opmærksomhed—ikke til mig men til de mænd, hvis stemme fortjener at blive hørt.”

For That Theatre Companys kunstneriske leder Ian Burns var det naturligt at opføre BULLY BOY i kontekst med 100-året for 1. Verdenskrig: ”Stykket kan ses som et mikrokosmos der illustrerer alle krige til alle tider og den pris de involverede betaler. Soldater i krig forventes at udføre umulige handlinger. Selv fredsbevarende styrker står over for en umulig opgave: at opretholde lov og orden i et miljø, hvor alle regler er sat ud af spil. Og det er ikke mindst svært at vende tilbage og passe ind i det civile samfund efterfølgende. De problematikker de to personer i BULLY BOY står over for er desværre evigtgyldige for soldater til alle tider.”

Stykkets to hovedpersoner spilles af Ian Burns og den unge engelske skuespiller Simon Kent. Stykket instrueres af den Reumert-vindende engelske instruktør Barry McKenna.

“Sandi Toksvig’s Bully Boy brings one of the great issues of our time into sharp focus”                                                                                                 The Telegraph

BULLY BOY har premiere på Krudttønden i København den 22. oktober og spiller indtil 22. november.

Forestillingen spiller mandag-fredag kl. 20.00 og lørdag kl. 17.00

Billetter kan købes på billetten.dk og tlf. 7020 2096

 That Theatre Company blev grundlagt i 1997 af den skotske skuespiller Ian Burns. Teatret har siden sin grundlæggelse præsenteret i gennemsnit 2 engelsksprogede produktioner pr. sæson, senest gyserklassikeren ”The Woman in Black”, Yasmina Rezas ”God of Carnage” og ”No! ”, en engelsk udgave af Johan Ludvig Heibergs klassiker ”Nei! ” www.that-theatre.com

 

 

Skriv et svar