Louisiana Lecture om og omkring Hilma af Klint 18.6. kl. 19.30

Louisiana Lecture
Beruset spiritualitet – en flerstemmig forlængelse af Hilma af Klint
Onsdag 18. 6. kl. 19.30 i Louisianas koncertsal
Med temaer som geometri og abstraktion, sex og attitude, snegle og idioti, kundalini og Marx taler kunstneren Lea Porsager og kunsthistorikeren Lars Bang Larsen – og en hemmelig gæst – om og omkring Hilma af Klints værk.
Louisiana har inviteret en kunstner og en kunstteoretiker til at se nærmere på den svenske kunstner Hilma af Klint. Sammen. Velkommen til en lidt anderledes foredragsaften, der byder på struktureret og illustreret ping-pong med mange bolde i luften og Hilma af Klint i centrum.

Lea Porsager (f. 1981) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og på Städelschule i Frankfurt. Seneste udstillinger omfatter: Henie Onstad Kunstsenter, Høvikodden 2013-2014; Lunds Konsthall, Lund 2013; Emily Harvey Foundation, New York 2013; Neue Gesellschaft für Bildende Kunst, Berlin 2013; Contemporary Art Center (CAC), Vilnius 2013. I 2008 blev Porsager tildelt Montana ENTER Prize for værket LEAP – The Awakening of the Dark Muses. I 2012 deltog hun på dOCUMENTA(13) med Anatta Experiment. Porsager har ofte det okkulte og det mystiske som emne og har i en årrække været optaget af Hilma af Klint.
Lars Bang Larsen (f. 1972), ph.d. er kurator og kunstteoretiker. Han har arrangeret udstillinger i ind- og udland og er bl.a. forfatter til bøgerne Networks (2014) og Art & Psychedelia (2014). Han har til udstillingen med Hilma af Klint bidraget til Louisiana Revy med artiklen ”Sympati for det usynlige – Hilma af Klint og det esoteriskes æstetik”.
Arrangementet er gratis for museets gæster. Tilmelding tilrådes på louisiana.dk. Gebyr 10 kr.

Med venlig hilsen
L O U I S I A N A
Susanne Hartz
Pressechef

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar