Kunsthøjskole i Island

Til efteråret åbner LungA School for et efterårsprogram fyldt med workshops arrangeret af islandske og internationale kunstnere.

Til august åbner den første højskole i Island, LungA School, i den lille by Seyðisfjörður.

I fire måneder, i henholdsvis efterår og forår, vil de studerende følge workshops og foredrag, der styrker dem i at udtrykke sig kreativt gennem forskellige medier. Målet er at skabe en uddannelse for kreativitet, nysgerrighed og samfundsforståelse med kunsten som udtryksform. Samtidig lærer de studerende, at forstå og reflektere over deres egen rolle i det samfund de lever i.

Bag skolen står Björt Sigfinnsdóttir og Jonatan Spejlborg. Begge er uddannede fra Kaospiloterne i Århus, og begge har en passion for kunsten og dens potentiale for at udvikle både individet og samfundet.

“For os spiller kunsten en central rolle for den enkeltes udvikling og vi bruger den kunstneriske og kreative udfoldelse som katalysator for dette,” siger medstifter Jonatan Spejlborg.

Skolen er en videreudvikling af LungA Art Festival, der har eksisteret siden år 2000. Ligesom på festivalen vil meget af indholdet i skolens program blive designet og faciliteret af udøvende kunstnere. I de seneste år har Henrik Vibskov, Ragnar Kjartansson og Mugison været på plakaten.

“Kunstens sprog skaber nye forståelsesrammer, der er nødvendige, hvis vi skal udvikle nye retninger. Først og fremmest forsøger vi dog at skabe rammerne for dannelsen af mennesker som moralske, skabelystne, driftige og nysgerrige med en tro på dem selv og en evne til at handle ud fra deres overbevisning,” siger Jonatan Spejlborg.

Der er allerede nu mulighed for at søge ind på efterårsprogrammet, “Hello Darkness, My Old Friend”, der starter den 25. august 2014 her: http://lunga.is/school/fall-2014/

Skriv et svar