Kunstnermøde: Kerry James Marshall i samtale med Dieter Roelstraete

Onsdag den 26. februar 2014 17.00 – 18.00Kerry James Marshall, Believed  to be a Portrait of David Walker (Circa 1830), 2009, Courtesy The Deighton Collection, London_low

I forbindelse med Kunsthal Charlottenborgs udstilling Paintings and Other Stuff af den amerikanske kunstner Kerry James Marshall, afholdes en event med kunstneren, der vil udfolde sin udstilling og praksis i en samtale med den Chicago-baserede kunstkritiker og kurator Dieter Roelstraete.

Der er fernisering på udstillingen torsdag den 27. februar fra 19-22, hvor der er gratis adgang. Udstillingen løber indtil den 4. maj 2014.

Arrangementet afholdes i Kunstakademiets Festsal på Kgs. Nytorv. Der er gratis adgang. 

Den amerikanske maler Kerry James Marshall (1955) er født i Alabama og nu bosat i Chicago. Han har udstillet verden over og anses som en af sin generations største malere. Marshalls værker bærer stærkt præg af de historiske begivenheder, han har været vidne til som sort amerikaner; og han har produceret en betydelig samling af værker med det sorte subjekt i centrum. Hans praksis fokuserer på repræsentationen af afrikansk-amerikanernes historie og den afrikansk-amerikanske identitetspolitik gennem historiske og kulturelle referencer. Dette hudfletter han med klassiske kunsthistoriske referencer, idet han søger at udfylde, hvad han kalder ‘the lack in the image bank’ (manglen i billedbanken), gennem relevante og tildels kritiske spørgsmål om, hvordan kunsten bekræfter sit eget væsen og holder sig selv i live samt gennem beslægtede problematikker som legitimering, magt og marginalisering.

Ikke desto mindre er hans storskala-malerier blot en del af en mangefacetteret karriere, der også omfatter medier som skulptur, fotografi, installation, tegning, kollage, video, tryk samt tegnefilm. Det er præcis denne æstetiske rigdom og visuelle intelligens, som Kunsthal Charlottenborg ønsker at sætte i forgrunden, med udstillingen Kerry James Marshall. Painting and Other Stuff, der til dato er den største udstilling af Marshalls værker i Europa. Det er en udstilling, der giver et indblik i Marshalls nuancerede tilgang til det at skabe kunst, og vi får her indsigt i hans verden af idéer og ambitioner.

Forfatter: Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa, hvor der præsenteres et ambitiøst program bestående af udstillinger og events med stærkt internationalt fokus. Charlottenborgs program er delt op i tre sæsoner om året. Hver blok indeholder enten en stor gruppeudstilling eller en retrospektiv udstilling, samt mellem-stor soloudstilling og en række af events såsom artist talks, performances og videovisninger. De mange forskellige aktiviteter retter sig mod et bredt publikum både i og omkring København, som gør Charlottenborg til dét centrale samlingspunkt for samtidskunst i byen.

Skriv et svar