Kunstkritikkens fremtidige rolle – kritik, anmelderi eller formidling?

IMG_8484sorthvid

Den 30. januar 2014 kl. 19.30 – ca. 21.30 inviterer Den Frie Udstillingsbygning til debat om kunstkritikken og kunstkritikkens plads i det danske medielandskab.

Kunstkritikkens spalteplads i de trykte medier er over de seneste år blevet drastisk reduceret. I takt med denne udvikling har kunstkritikken søgt nye veje og har blandt andet fundet fodfæste i de online medier. Arrangementet vil sætte fokus på konsekvenserne af, at kritikken nu i høj grad finder sted i nye medier og på fagligt specialiserede platforme frem for i de danske aviser og dagblade. Er kunstkritikken blevet for de få eller har den stadig potentiale for at danne ramme for en generel samfundsdebat? Har anmelderi, formidling og brugerinddragelse overtaget kunstkritikkens rolle i medielandskabet?

Kunstner, kunstkritiker og online redaktør ved The Wire Magazine, Nathan Budzinski, vil bidrage med et oplæg om kunstkritikkens vilkår og udvikling set i en engelsk kontekst inden fokus drejes mod kunstkritikkens danske forhold. Det danske debatpanel består af:

Sanne Kofod Olsen, direktør for Museet for Samtidskunst
Jacob Lillemose, kunstkritiker ved kunstkritikk.dk
Barbara Læssøe Stephensen, retoriker, debattør og kulturformidler
Jørn Erslev Andersen, lektor ved Institut for Æstetik og Kommunikation på Aarhus Universitet
Moderator: Tore Leifer, DR

Keynote speaker Nathan Budzinskis oplæg vil foregå på engelsk og paneldebatten på dansk.

 

Almindelig entré. Tilmelding skal ske via info@nulldenfrie.dk.

 

Forfatter: denfrie

Den Frie Udstillingsbygning Oslo Plads 1 2100 København Ø

Skriv et svar