Kom til udstillingsåbning på Louisiana – ARKTIS onsdag den 25. september 2013 – Fri entré fra kl. 18.00

ARKTIS
26. september 2013 – 2. februar 2014
Arktis er is og sne og vand og klipper, menneske- og dyreliv, lys og mørke, frost, tø, stilhed og afsindigt stormvejr, et magnetisk sted, med magnetisk tiltrækningskraft på mennesker og nationer – et landskab (topos) der igen og igen optræder i vores kunst og kultur.

ARKTIS er en cross-over udstilling om de måder, hvorpå mennesker med meget forskellige forudsætninger omsætter ideer, forestillinger, drømme og visioner om det ukendte, og den inddrager både klassiske romantiske billeder og samtidskunst, autentiske ekspeditionsfotos og videnskabelige objekter, poesi og lyd. Underholdningsindustrien følger med på sidelinjen hele vejen og producerer billeder i form af malerier, fotografier, film, romaner, dioramaer m.v., i et tilbud om skrækblandede, frydefulde oplevelser af den store ødemark.
Samtidskunsten spiller også en væsentlig rolle i udstillingen.
Udstillingen er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

www.louisiana.dk
Museets åbningstider: Tirsdag – fredag kl. 11-22. Lørdag, søn- og helligdage kl. 11-18.
Louisiana Channel: www.louisiana.dk/channel.

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar