Events på Overgaden Institut for Samtidskunst

Overgaden Institut for Samtidskunsts kalender bugner i denne uge med event. Søndag er sidste dag i udstillingerne The Apology af Jette Hye Jin Mortensen og Christianshavn – kunst i kvarteret af 24 studerende fra de tre danske kunstakademier, men inden da huser vi alt fra filmvisninger til totalinstallationer, fra finissage til performative oplæsninger. Alle arrangementerne er gratis og alle er velkomne.

Onsdag d. 14. august kl. 14.00 // JULIE OG ANNE NORAS LÆSEGRUPPE
Udstillingen Christianshavn – kunst i kvarteret danner denne eftermiddag rammen omkring Julie og Anne Noras læsegruppe, når de dykker ned i artiklen ‘Everyone is Creative’: Artists as New Economy Pioneers? af Angela McRobbie og kaster sig ud i rundbordsdiskussioner. Har du lyst til at læse og diskutere med, så kig forbi – alle er velkomne. Find teksten på de studerendes blog www.kunstikvarteret.dk ved at klikke ind på arrangementet i kalenderen.

Onsdag d. 14. august kl. 20.30-22 // PÅ SYNETS KANT
De to kunststuderende Lil Wachmann og Nat Bloch Gregersen har som led i udstillingen Christianshavn – kunst i kvarteret  skabt et værk i og til kirkerummet i Vor Frelsers Kirke. Værket er en totalinstallation, bygget op omkring forskellige elementer og medier. Med afsæt i et 8 timers langt ophold i kirkerummet har Lil Wachmann og Nat Bloch Gregersen udarbejdet henholdsvis video og sang/tekstmateriale, der efterfølgende er blevet bearbejdet. Kunstnerne har som led i arbejdet med installationen inviteret musiker Bjarke Valentin til at bidrage med to orgelkompositioner. De improviserede kompositionerne vil tage afsæt i og forholde sig til Wachmann og Gregersens indsamlede materiale fra kirken og de stemninger kirken på opførelsensaftenen vil være præget af. De forskellige elementer i den samlede værkopførelse udgør således et netværk af spejlinger og gensidige påvirkninger samtidig med, at de udfolder i individuelle kunstneriske udtryk.

Opførelsen af værket finder sted i Vor Frelsers Kirke. Dørene åbnes kl. 20.30, hvor der vil blive budt på velkomstdrinks. Opførelsen finder sted mellem kl. 21-22.

Torsdag d. 15. august kl. 18-20 // HUN ER VRED
Med udstillingen The Apology af Jette Hye Jin Mortensen som scene opfører den danske forfatter Maja Lee Langvad denne aften performancen Hun er vred. Med udgangspunkt i Langvads personlige oplevelser og minder fra et treårigt ophold i Sydkorea, hvorfra hun er adopteret, har hun udarbejdet et manuskript, som hun vil opføre uafbrudt i to timer.

Fredag d. 16. august kl. 17-21 // FINISSAGE
Som afslutning på udstillingen Christianshavn – kunst i kvarteret inviterer de studerende bag udstillingen til finissage. I denne anledning udgives et katalog, der dykker ned i værkerne og processen bag. Aftenen byder derudover på gratis øl, en spiselig overraskelse og musik af Bobo.

Lørdag d. 17. august kl. 15 // FILMVISNING: RESILIENCE
Som led i udstillingen The Apology viser vi den prisvindende dokumentarfilm Resilience (2012), instrueret af Tammy Chu. Filmen følger en mor og hendes søn i tiden efter, at de genforenes efter næsten 30 års adskillelse. Filmen stiller herved ikke alene skarpt på adoption som en kompleks og ofte problemfyldt praksis, men ligeledes på udfordringerne såvel som glæderne ved at lære hinanden at kende på tværs af kulturer og uden et fælles sprog.

Skriv et svar