Det tværkulturelle magasin Opinionen søger redaktionelle praktikanter.

Som praktikant ved Opinionen vil du få fingrene helt ned i det redaktionelle og organisatoriske arbejde ved et innovativt mediehus.

Opinionen er Danmarks nye tværkulturelle medie, der uafhængigt af politiske, kommercielle eller religiøse interesser skriver kritisk og nærværende om tværkultur, sameksistens og migration.

Opinionen skaber indsigt i de mange muligheder og problemstillinger, der opstår, når mennesker med forskellige kulturelle, sociale og identitetsmæssige baggrunde er fælles om at leve i det samme samfund. Dermed er vi en dynamo for udvikling af nye tanker og visioner om vores fælles fremtid som danskere, europæere og verdensborgere.

Opinionens målgruppe er mennesker i Danmark, der har en interesse i tværkulturelle muligheder og problemstillinger, og som ønsker et dybdegående alternativ til de mere etablerede mediehuses dækning af området. Opinionen udkommer som magasin, på hjemmesiden Opinionen.dk, i et nyhedsbrev samt via de sociale medier.

Dine arbejdsopgaver vil afhængigt af dine kvalifikationer og interesser blandt andet omfatte:

· Research og idé-udvikling
· Udarbejdelse af artikler
· Community management på debat-foraer, Facebook, Twitter mm.
· Håndtering af nyhedsbrev
· Afholdelse af debatmøder, events og seminarer

Disse arbejdsopgaver vil foregå i tæt sparring med magasinets skribenter og redaktør.

Vi forventer, at du:

· Er i gang med en relevant uddannelse på universitetsniveau
· Har interesse og erfaring med tværkulturelle sammenhænge
· Har flair for at udvikle projekter
· Holder af at skrive
· Har forståelse for de sociale medier

Vi kan tilbyde et konstruktivt, flerkulturelt og energisk arbejdsmiljø, hvor drivet for at skabe reelle sociale forandringer er den bærende kraft. Her vil du kunne skærpe dine kompetencer inden for journalistisk analyse, tværmedial kommunikation og projekthåndtering.

Du kan se Opinionen på www.opinionen.dk og facebook.com/opinionen. Opinionen er en del af mediegruppen Moving Media.

Praktikperioden løber i udgangspunktet fra medio august 2013 til d. 31. januar 2014, og er på mellem 25 og 37 timer/uge. Praktikken kan muligvis forlænges og timeantallet kan tilpasses eventuelle sideløbende studier.

Du vil som praktikant modtage kr. 2000 pr. måned til dækning af dine omkostninger i forbindelse med praktikopholdet.

Send ansøgning samt CV til ansvarshavende redaktør Jens Stensgaard Jakobsen på jsj@nullopinionen.dk senest tirsdag d. 30. juli. Du kan ringe på 3176 1215, hvis du har yderligere spørgsmål til praktikstillingen.

Skriv et svar