Invitation til FERNISERING d. 3/5/13 på Galleri Oxholm

MORD, MODERNE VANITAS OG MODELLEREDE KRUKKER!

Galleri Oxholm er stolte af at kunne præsentere tre stærke kunstnere, der hver især tager fat på meget forskellige temaer. Udstillingen vil spænde over moderne vanitas, jordnær keramik og afbildinger af kendte ”crime scenes”. Med disse vidt forskellige – men alligevel samspillende – udtryk, vil der være nok at tage fat på og reflektere over. Vi glæder os til at se dig!

HALL: Charlotte Neel Ritto
”Ondskabens scene” er omdrejningspunktet for Charlotte Neel Rittos malerier. Som en retsmediciners registrering  af gerningsstedet, maler hun de drabelige historier vi dagligt konfronteres med gennem medierne.  Rittos malerier er figurative og der er en tydelig forladthed og melankoli i hendes billeder.  Farverne er højstemte og strøgene voldsomme. Det giver malerierne en friskhed, der står i modsætning til de alvorlige temaer, de kredser om.
Charlotte Neel Ritto har udstillet flere gange på de censurerede udstillinger, KP KS og KE og er repræsenteret på Vestjyllands Kunstmuseum.

     

ROOM & galleri: Eva Brandt
Inspirationen i Evas keramik kan bl.a. findes i naturens geologiske processer og dens levende og kraftfulde former.  Jordfarverne og de levende strukturerede overflader forbinder hendes kunst til bark, rust og sten, og bliver frembragt ved hjælp af mange forskellige processer og materialer, f.eks. laserende begitninger og oxyder,  kaffegrums, aske, mix af råt stentøj og porcelæn.  De store modellerede krukker udstråler et eget indre liv og er på én gang både rå og forfinede.  Alt er brændt i elovn til 1285 grader C.
Eva er repræsenteret på bl.a. Bornholms Kunstmuseum og har udstillet på internationale gallerier i mere end et årti.

      

ROOM & galleri: Christina Mosegaard
Barokkens Vanitas-begreb er et vigtigt tema i Christina Mosegaards billeder – hvad enten motivet er det menneskelige ansigt, blomsten eller det draperede klæde. Hun undersøger i sine arbejder dette begrebs indhold af modsatrettede kræfter: forgængelighed over for bestandighed, det flygtige over for det evige, og det er i det spændingsfelt, hendes billeder bliver til.
Christina er uddannet på American Academy of Art, Chicago, USA, har været med på flere internationale udstillinger, bl.a. på Belgravia Gallery i London, Royal Academy of Art i London og Allan Stone Gallery i New York.

   
Udstillingen vises til og med d. 25 maj. 

Har du ikke mulighed for at deltage i ferniseringen er du selvfølgelig altid velkommen til at besøge galleriet i vores almindelige åbningstid, eller komme til vores nye arrangement ART TALK, hvor Peter Kær guider publikum igennem udstillingerne og stiller spørgsmål til kunstnerne. De næste Art Talks vil være d. 9 og d. 23 maj. Følg med påwww.gallerioxholm.dk eller Facebook/Galleri Oxholm for tilmelding.

Udstillingerne løber frem til lørdag. d. 25 maj 2013
For yderligere information www.gallerioxholm.dk – Galleri Oxholm Ravnsborggade 5, 6 & 8 2200 København N

Forfatter: GalleriOxholm

Galleri Oxholm er et galleri for samtidskunst, beliggende i Ravnsborggade i hjertet af Nørrebro. Hver måned byder vi på ny, spændende kunst i vores tre afdelinger af galleriet, og et par gange om måneden vil der være Art Talks med kunsthistoriker Peter Kær. Gå ind på http://www.facebook.com/gallerioxholm og se mere!

Skriv et svar