Tysk guld, dristig dating og hverdagstrylleri under CPH PIX

Mød tre instruktører bag filmene i serien Spotlight Germany.

Tirsdag d. 16. april danner Cinemateket rammen, når den københavnske filmfestival CPH PIX traditionen tro sætter fokus på årets filmhøst fra Tyskland under titlen Spotlight Germany. To debuterende instruktører, Ramon Zürcher og Nico Sommer, gæster festivalen i selskab med PIX-veteranen Thomas Arslan.

Dagens tre film spænder bredt. Thomas Arslans roadmovie GOLD, der indgik i den prestigefyldte tyske filmfestival Berlinalens hovedkonkurrence, er en fængslende fortolkning af den klassiske western. I en anden genre er Nico Sommers SILVI – MAYBE LOVE, en alternativ datinghistorie, der snart kan ses på Museum of Modern Art i New York. I hovedkonkurrencen på CPH PIX indgår Ramon Zürchers THE STRANGE LITTLE CAT, der er en minimalistisk perle om hverdagslivets absurditeter.

I den tyske serie vises desuden DUST ON OUR HEARTS af Hanna Doose, der efter en række prisbelønnede kortfilm debuterer i spillefilm med en hjertelig fortælling om at være klemt inde mellem dem, som man holder af. Fælles for de fire værker er deres stærke placering i et filmkunstnerisk brændpunkt.

Læs mere og køb billetter på http://www.cphpix.dk/p/ser.lasso?s=2013010.

Skriv et svar