Publikum til teatereksperiment

Tilmeld dig som prøvepublikum på teatereksperimentet”Skopudseren kommer”

– Et forsøg af Solveig Weinkouff

Forestil dig 20 mennesker på stole i en rundkreds. De har taget deres bedste sko på. Der sidder en kvinde i midten med en trækasse, der indeholder skopudsegrej.
Sceneinstruktør Solveig Weinkouff undersøger en ny historiefortælleteknik på Forsøgsstationen, hvor publikum er medspillere.
Skopudseren har alle muligheder for at komme i kontakt med mennesker. Hun kan lægge sig på knæ for, hvem hun lyster og kontakte, spørge og kommentere helt ubesværet. Hun kan få deltagerne til at nynne, synge, brumme. Skopudserens rolle er at yde en service overfor et andet menneske, denne servicefunktion er i Solveig Weinkouffs forsøg nøglen til at få folk i cirklen i tale.
Skopudseren får deltagerne til at fortælle fra deres eget liv gennem deres sko. Kredsen improviserer eller jammer en fortælling.
Teatermix
Solveig Weinkouff kalder formatet Teatermix – et halvfabrikata – ligesom kagemix. I stedet for vand og olie, som man tilsætter pulveret i kagemix, tilsætter man blot deltagere til teatermix, så får man en unik oplevelse, hvor deltagerne er medskabere af en fortælling med deres egne historier.

Hvad gør det, at deltagerne både er udøvere og modtagere på en gang, og hvilke spilleregler kan man opstille i det forum, for at der skabes en skabelon, der gør formatet håndterbart?
Det store spring er, at publikum fra at være passive lyttere skal være aktive deltagere. Ved at invitere til medskabelse og involvering er det Solveig Weinkouffs tanke, at alle skal få en fornemmelse af at være eksperter, i hvert fald på deres egne fortællinger, så det rum, vi befinder os i, kan opfattes som lærende.

Arrangementet er gratis.

Tid: 27. feb., kl 20 -22.
Sted: Forsøgsstationen, Sdr. Boulevard 81, Kbh V.

Tilmelding: mail@nullforsoegsstationen.dk

Skriv et svar