Foredrag på Louisiana 13.2.2013 kl. 20 – Andy Warhol som kunstner og fænomen ved Niels Frank

UDSTILLINGSFOREDRAG

Andy Warhol som kunstner og fænomen
Et foredrag af forfatteren Niels Frank
Onsdag den 13. februar 2013 kl. 20
Med udgangspunkt i Louisianas aktuelle udstilling Andy Warhol – Tidlige tegninger stiller forfatteren Niels Frank en række spørgsmål til Warhols kunst, til kunstneren selv og til hans placering i kunsthistorien. Undervejs kombinerer han svarene med lysbilleder af udvalgte Warhol-værker. Foredraget er altså en blanding af ord og billede, og der er noget for både øjet, øret – og tanken.

AndyWarhol blev født i Pittsburgh og studerede kunst ved Carnegie Institute i 1940’erne, før han i 1949 flyttede til New York. Mange af de tidlige tegninger, der er fra 1950’erne, er af skitseagtig karakter med motiver, som kunstneren med sit skarpe blik har udvalgt og kalkeret fra aviser og magasiner og i sin enkle streg omdannet til billeder. Det er åbenlyst, at Warhol har hentet inspiration fra den verden, han selv var en del af i sin tidlige ungdom, hvor han arbejdede som tegner og illustrator i reklame- og modebranchen og færdedes i forskellige miljøer i storbyen New York.
Niels Frank, f.1963, der er tidligere rektor på Forfatterskolen, har i mange år været stor fan og kender af Andy Warhols værk og person. Foruden at være forfatter til en række digtsamlinger har Niels Frank skrevet flere essaysamlinger om litteratur og kunst, bl.a. Tak for i går: femten kunsthistorier, som består af 15 tekster, der tager afsæt i hvert sit kunstværk af blandt andet Rembrandt, van Gogh, Picasso og Warhol. Mest indgående har Niels Frank skrevet om Andy Warhol i essaysamlingen Yucatán, som udkom i 1993.

Niels Frank har modtaget en lang række litterære hædersbevisninger og er på finansloven som modtager af den livsvarige ydelse fra Statens Kunstfond.

Der er gratis adgang for museets gæster. Pladsreservation på www.louisiana.dk. Gebyr 10 kr.

Udstillingen er blevet til med støtte fra C. L. Davids Fond og Samling.

Museets åbningstider: Tirsdag – fredag kl. 11-22. Lørdag, søn- og helligdage kl. 11-18. Mandag lukket. www.louisiana.dk. Louisiana Channel: www.louisiana.dk/channel

Med venlig hilsen
L O U I S I A N A
Susanne Hartz
Pressechef

Bodum. Hovedsponsor for Louisiana.
Realdania. Sponsor for Louisianas arkitekturudstillinger.

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar