Et frit emnekursus, et af de få…

Kære IKK studerende,

Jeg ser frem til at mødes med interesserede deltagere i starten af februar til de første undervisningstimer i KA kurset Medieæstetik (se SIS; i Absalon: 4841-F13;KUN Periode emne Medieæstetik/postmedialt og postæsteti).

Dette er et af de nu efterhånden meget få tilbudte frie emnekurser på KA, og jeg håber, at det formår at få igangsat mange gode diskussioner i semesterets løb, i selskab med et sæt krævende tekster, kunst- og kulturfænomener der rejser helt aktuelle medieæstetiske spørgsmål.

Kursusplan og litteraturliste er tilgængelige i Absalon. Kursets grundbog i æstetikstudier bliver tilgængelig på semesterhylde, grundbogen i mediestudier er bestilt hjem i Academic Books på KUA, og kompendiet er gået i trykken og skulle være klar i god tid med langt det meste af kursusmaterialet deri.

Dette kursus er tænkt fladt og samarbejdsorienteret, dvs. som et rundbordsseminar, hvor der fokuseres på diskussioner af de foreliggende værker og tekster samt arbejde frem mod deltagernes eksamensprojekter. Det involverer relativt omfattende læsning og værktilegnelse, lidt som man møder det undervisningsmæssigt i eksempelvis USA, England og Tyskland, men det er først og fremmest tænkt som et forum for udvikling af deltagernes ideer til egne projekter inden for medieæstetik.

Kurset løber i parallel med det forskningssamarbejde vedr. medieæstetik mellem IKK og MEF, som jeg siden E2012 har været igang med at organisere sammen med min kollega Arild Fetveit — en seminarrække hvor omkring 35 af institutternes ansatte deltager på forskellig vis. Det er mit håb, at forskning og undervisning her kan få lov at udvikles i samspil, i dette kursus som en slags ‘practice-led research’.

Hermed et opråb til alle interesserede: støt de frie emnekurser!

Vel mødt fredag d. 8.2. kl. 10 i lokale 24.5.11!

Ulrik Ekman

Ulrik Ekman
Associate Professor, Ph. D.

Department of Arts and Cultural Studies
Art History
Karen Blixensvej 1
2300 Copenhagen S
DENMARK
 

Skriv et svar