Praktikplads på Nivaagaards Malerisamling

Studerer du kunsthistorie og kunne du tænke dig at komme bag kulisserne på et kunstmuseum og få erfaring med såvel de kunstfaglige og formidlingsmæssige som de markedsføringsrelaterede aspekter af museumsdrift?

På Nivaagaards Malerisamling søger vi netop nu en praktikant til et 4 måneders praktikophold, med start fra februar 2013. Som praktikant kommer du til at assistere med forskellige museale opgaver, der spænder fra research til kommende udstillinger, kontakt til pressen, små formidlingsopgaver til praktiske opgaver såsom registrering mv. Nivaagaard er et lille museum, og du får derfor rig mulighed for at komme omkring rigtig mange aspekter af museet som institution. Vi forestiller os, at du bliver tilknyttet et konkret projekt, som du får ansvaret for og skal følge til dørs i løbet af din praktikperiode.

Vi forventer at du
– har gennemført 1-2 års studier i kunsthistorie og er i gang med fortsatte studier indenfor faget,
– er fleksibel, ansvarsbevidst og selvstændig,
– er bruger af Office-pakken og har et godt, basalt IT-kendskab.

Om os
Nivaagaards Malerisamling er stiftet af godsejer Johannes Hage, der i 1908 overdrog sin private kunstsamling til offentligheden som en selvejende institution. På museet kan man opleve kunstværker fra den italienske og nordeuropæiske renæssance, den nederlandske barok og den danske guldalder. Endvidere viser museet årligt tre særudstillinger, ofte af nyere eller moderne kunst.

Arbejdstiden er ca. 18-20 timer om ugen. Stillingen er ulønnet.

Skriftlig ansøgning, CV og eventuelle anbefalinger sendes til museumsinspektør Birgitte Folsach på bf@nullnivaagaard.dk, senest den 15. december 2012.

 

Skriv et svar