Boghints – Foredrag om børnebogsskrivning

At skrive en børnebog – hvorfor og hvordan? Det vil den garvede børnebogsforfatter Thorstein Thomsen samt børnebogsdebutanterne Nina Askov og Gertrude Kiel give os nogle gode bud på.

 

Thorstein Thomsen vil fortælle om sprog og børn set ud fra en forfatters synsvinkel. Han vil starte med at give eksempler på, hvordan man kan arbejde med børns glæde for lyde og billeder i sproget, og derfra bevæge sig op i alder, hvor fortællingen og indholdet får større og større betydning. Han vil til sidst beskrive det fænomen, han kalder for Fortællingen som helbredende handling. Undervejs vil han bruge eksempler fra sit eget forfatterskab, og hvis der er tid, vil han slutte af med at fortælle en historie. Han har lovet at være både morsom og klog.

Nina Askov er årstidsaktuel med sin kalenderhistorie NITRO OG MYTEN OM JULEMANDEN, som er en morsom og spændende julefortælling i 24 afsnit om racerslædeløb, legetøjsbyggeri, julemandsmysterier og nissevenskab.

Med sin bog TIDSJAGTEN har Gertrude Kiel skrevet et filosofisk eventyr om to børn, som sejler afsted i en gammel kutter for at slå tiden ihjel. Hun betegner sig selv som ”bolværksmatros og tidsoptimist”. Hvad disse betegnelser dækker over, og hvordan de har indflydelse på hendes forfatterskab, bliver vi forhåbentlig klogere på, når hun fortæller om sit arbejde med børnelitteratur.

se mere på:

http://bibliotek.kk.dk/temaer/litteratur/event/boghints-foredrag-boernebogsskrivning

Skriv et svar