Fernisering på Theis Wendts nye værk SWARM

Pressemeddelelse


SWARM
Af Theis Wendt

Fernisering: fredag d. 5. nov kl 17-19
Sted: Rigensgade 5, kld., 1316 Kbh K.
Udstillingsperiode: 6/10- 14/10
Åbent: lør-søn kl. 12-16


SWARM er den første udstilling i udstillingsrækken Object This Picture, der udforsker billeder og deres funktionalitet.

Til åbningsudstillingen har Theis Wendt produceret en omfattende installation, der inddrager hele udstillingslokalet. Installationen består af rumlige objekter og to store billedflader, der er produceret vha. digitale 3d-renderinger. De store billedflader refererer på én gang til det fysiske rum – udstillingslokalet – og til det virtuelle rum – som udspiller sig på, og udveksles mellem, de to billedflader.
Udstillingens titel, SWARM, knytter an til nutidens virtuelle og globale masseadfærd. En adfærd hvor den kollektive kaotiske interaktion med stringente netværkslogikker skaber nye former for æstetiske, erkendelsesmæssige og sociale rum. Værket er en udforskning af den selvbevidsthed og de virtuelle rum der opstår med en sådan adfærd.


OBJECT THIS PICTURE
Alle visninger i udstillingsrækken Object This Picture undersøger forskellig brug af billeder ud fra en fælles præmis: at billedet er en primær faktor i konstruktionen af den måde, vi oplever os selv og vores omverden på, og at billedets virkelighedskarakter altid afhænger af, tager del i, såvel som skaber kontekster.

Udstillingsrækken finder sted fra d. 5. oktober til den 9. december 2012 og består af udstillinger af følgende kunstnere:
Theis Wendt (5.-14. okt), Amalie Smith (19.-28. okt), Søren Assenholt (2.-11. nov), Søren Bjørn (16.-25. nov) og Jóhan Martin Christiansen (30. nov – 9. dec).
Cand.psych Stephan Sieland afslutter udstillingsrækken med et oplæg om billeders rolle i kontemporær forestillingspraksis (9. dec).

Object This Picture er kurateret af Carl Martin Faurby og Søren Bjørn

Begivenhederne kan følges på www.facebook.com/Objectthispicture.

Skriv et svar