Louisiana Dance – Levende billeder under åben himmel 18., 20. og 26. maj 2012

Louisiana Dance – Levende billeder under åben himmel
Dansk Danseteater opfører uddrag fra tre succesforestillinger
Fredag den 18., søndag den 20. og lørdag den 26. maj 2012 kl. 15-15.45
Louisiana har længe ønsket at vise dans i Louisiana skulpturpark. Det er nu lykkedes i et samarbejde med koreografen Tim Rushton, som netop har modtaget Bikubens Hæderspris 2012, og Kim Brandstrup, en anden af tidens førende koreografer. Dansk Danseteater opfører uddrag fra tre anmelderroste danseforestillinger i skulpturparken fredag den 18., søndag den 20. og lørdag den 26. maj kl. 15-15.45.

”Vi har glædet os meget til samarbejdet med Louisiana. På Louisiana er kunsten og arkitekturen i verdensklasse, og de smukke, skulpturelle omgivelser skaber en unik ramme, der passer perfekt til moderne dans. Og så er det altid noget særligt med forestillinger under åben himmel.” siger Tim Rushton.

På programmet er:
Uddrag fra Kim Brandstrups ’Rocking’ samt Tim Rushtons Monolith’ og uddrag fra ’Love Songs’.

Dansk Danseteater indleder deres optræden med Kim Brandstrups værk ’Rocking’, som var en del af Dansk Danseteaters Danmarksturné i 2012. Værket består af seks korte duetter, hvoraf Tim Rushton har valgt den ene til programmet på Louisiana. Derefter opføres ’Monolith’, som Tim Rushton skabte i 2011 til Rambert Dance Company i England. Og sidst, men ikke mindst, vises uddrag fra Tim Rushtons succesforestilling ’Love Songs’, der blev modtaget med stor jubel og stående ovationer, da den blev opført på Det Kongelige Teater.

Dansk Danseteater på Louisiana Dance
Koreografi: Tim Rushton, Kim Brandstrup
Musik: Caroline Henderson, Peteris Vasks mfl.
Kostumer: Charlotte Østergaard
Medvirkende: Dansk Danseteaters internationale dansere

Billetter
Der er gratis adgang for Louisianas gæster.

Tim Rushton

Tim Rushton (MBE) er født i Birmingham in 1963 og uddannet ved the Royal Ballet Upper School, London. I midten af 1990’erne sluttede han sin karriere ved Den Kongelige Ballet for at hellige sig koreografien. I 2001 blev Tim Rushton kunstnerisk leder af Dansk Danseteater. Under hans ledelse har Dansk Danseteater udviklet sig til et internationalt, prisvindende kompagni, der nyder stor anseelse. Tim Rushton regnes i dag blandt Nordeuropas førende koreografer. Hans koreografier har fire gange vundet Årets Reumert for bedste danseforestilling, og i maj 2011 blev han tildelt den engelske hædersorden MBE, Member of the Order of the British Empire, for sin indsats for dansen. Og som nævnt har han netop modtaget Bikubens Hæderspris 2012.

Kim Brandstrup
Kim Brandstrup (f. 1957) har skabt koreografier til store, internationale scener og kompagnier som London Contemporary Dance Theatre, The Royal Ballet, London, Metropolitan Opera, Les Grands Ballets Canadiens og Den Kongelige Ballet. Kim Brandstrup er en af tidens førende koreografer og vandt i 1989 og 2009 Laurence Olivier prisen og i 2004 the London Evening Standard Award.

Dansk Danseteater
Dansk Danseteater er Danmarks toneangivende kompagni inden for moderne dans med 60-80 forestillinger årligt, national og international turnevirksomhed og kulturskabende projekter som Copenhagen Summer Dance.

Louisiana Dance er støttet af Knud Højgaards Fond og Statens Kunstråd.
Bodum. Hovedsponsor for Louisiana.

www.louisiana.dk  – Følg os på Facebook

 

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar