“Jagged Little Pill” i Det Røde Rum, Skuespilhuset 5. og 19. maj

Alanis Morisette har været kæreste med alle i det Røde Rum. Måske var det Nirvanas Nevermind, der satte det hele i gang? Måske var det Pixies Surfer Rosa? Måske var det uundgåeligt og kunne have været hvilken som helst udgivelse.

Mens firserne blev til halvfemserne, havde en ny generation af musikinteresserede teenagere fået mere end nok af overproduceret vellyd. Unplugged var det nye buzzword og pyntet puddelrock blev fyord. I 1995 faldt det hele i hak. Den rå, autentiske, akustiske og jordnære popmusik fik en canadisk stemme med L.A-toner og one-take-indspilninger. Alanis Morrisette udgav sin 3. plade Jagged little pill, og der leverede hun den lyd, generationen havde søgt efter. Titler som Ironic, You Oughta Know og Hand In My Pocket ramte lige midt i selvfølelsen. Velspillede popsange med tilpas skrammel og stearinlys-lyd til at tænde blussende drømme på tusinder af teenageværelser verden rundt. Alanis var millioner af gymnasiedrenges guitarspillende kæreste, hun var millioner af teenagepigers bedste veninde og hele musikverdens begavede, stærke, ærlige og skrøbelige nabodatter.

Så lad os høre den igen.

Lad os hylde den igen.

Det Røde Rum sætter fokus på gymnasiekæresten, der har fulgt os gennem 17 år. Jagged Little Pill bliver spillet fra ende til anden, skæring for skæring – præcis som på pladen – på akustisk guitar og gennem Johanne Louise Schmidts stemme (og mundharpe) og du må gerne synge med. Indimellem.

Dette er en unik mulighed for at opleve et af de albums, der ændrede musikhistorien, rørt op med Det Røde Rums personlige indfald. Og lad os slutte af med at minde hinanden om, at You Oughta Know blev skrevet til skuespilleren Dave Coulier, der spillede uncle Joey (Gladstone) i alle tiders halvfemser-tv-serie Full House (På dansk: Hænderne Fulde).

Billetter 50 kr. kan købes på:

http://kglteater.dk/da/Alle_forestillinger/11_12/Skuespil/Jagged_Little_Pill.aspx

 

 

 

 

Skriv et svar