Beyond Scylla and Charybdis. European Courts and Court Residences outside Habsburg and Valois/Bourbon Territories, 1500-1700

Nationalmuseet og Frederiksborg Slot er i dagene 30. april – 2. maj værter for en international konference, arrangeret af European Science Foundations forskningsprogram, PALATIUM. Court Residences as Places of Exchange in Late medieval and Early Modern Europe 1400-1700. Konferencen har titlen:

Beyond Scylla and Charybdis. European Courts and Court Residences outside Habsburg and Valois/Bourbon Territories 1500-1700.

Hofferne udgjorde i tidsrummet 1400-1700 et europæisk netværk, der i højeste grad var præget af internationale kulturudvekslinger. Forskningsprogrammet PALATIUM fokuserer på den nære forbindelse mellem residenserne, dvs. de arkitektoniske rammer omkring hoflivet, og den ceremonielle praksis, der medvirkede til at regulere adfærden for fyrsterne, deres officielle eller uofficielle gæster, hofstabens medlemmer og det omgivende samfund i bred forstand. Ved netop at betragte residensbyggeriet i en funktionsorienteret kontekst og samtidig lægge vægt på en nærlæsning af arkitekturens iboende signalværdier ønsker programmet at stimulere til tværfaglig forskning og til et øget internationalt samarbejde.

Konferencen, som følger efter tidligere konferencer og workshops, bl.a. i Madrid, Paris, Wien, Bruxelles og Lissabon, retter særligt søgelyset mod hofmiljøerne uden for de østrigske, spanske og franske ‘supermagter’.  

Arrangementet gennemføres i et samarbejde med Nationalmuseet og Det Nationalhistoriske Museum  på Frederiksborg. Endvidere er der i planlægningen lagt særlig vægt på, at konferencen tidsmæssigt falder sammen med Danmarks formandskab for EU og Nationalmuseets store Europa-udstilling i foråret 2012. 

Konferencen er åben for alle og gratis. Tilmelding inden 20. april 2012 via registeringsformularen (Registration form), som kan findes på konferencens website: http://www.courtresidences.eu/index.php/events/workshops-and-colloquia/copenhagen-colloquium-beyond-scylla-and-charybdis/

Læs mere på PALATIUM’s website: www.courtresidences.eu

 

 

Skriv et svar