Strygekvartet for Feinsmeckere

De startede som Sjostakovitjs ”egen” kvartet og har opretholdt det høje og intense niveau i 66 år. Borodin Kvartetten besøger Den Sorte Diamant lørdag 24. marts med Sjostakovitjs Strygekvartet nr. 3 og nr. 5 – og den nærmest ikoniske én-satsede Grosse Fuge af Beethoven.

Borodin Kvartettens fortolkninger af Sjostakovitjs værker emmer af historie. Det skyldes den ganske særlige grund, at kvartetten har indstuderet en række af strygekvartetterne sammen med komponisten selv. Selvom medlemmerne løbende er blevet udskiftet i de forgangne årtier, lever ånden fra Sjostakovitj stadig i fortolkningerne.

Borodin Kvartetten er blevet udnævnt til verdens længst eksisterende kvartet i Guinnes Book of World Records og er kendt for at have opretholdt sin markante spillestil, stabilitet og et meget stort musikalsk og teknisk overskud. Besøget af den markante kvartet vil fylde Dronningesalen med hårdtkrydret kammermusik for feinschmeckere.

Koncerten koster blot 125,- for studerende. Billetter kan købes online på Billetlugen.dk og i Informationen i Den Sorte Diamant.

  • Lørdag 24. marts 2012 kl.16
  • Dronningesalen, Den Sorte Diamant – Det Kongelige Bibliotek. Søren Kierkegaards Plads 1. København K.

Skriv et svar