Weekendkursus: Mad, kultur og identitet

Mad som identitetsmarkør, mad som syndig og mad i forhold til krop og seksualitet. Det er nogle af de emner, som Folkeuniversitetets nye kursus tager fat på.

Maden og dens kulturhistorie har fået meget fokus de sidste 20 år. Kurset begynder med middelalderens opfattelse af mad og vurderer, hvilken påvirkning reformationen og opdagelsen af Amerika havde på maden i Europa. Madhistorien bevæger sig nu til industrialiseringen og ser på arbejderklassens forhold og overklassens forfinelse af maden. Vi ser nærmere på ændringerne i det 20. århundrede fra klasseopdelt mad til globalisering og slutter ved det faktum at sult og mangel er skiftet til overflod og overvægt.

Som sange, digte og landskaber udgør maden også et af nationalismens elementer. Vi vil kigge nærmere på Ny Nordisk Mad og vurdere, om der er tale om et udtryk for nationalisme. Derudover vil kurset se nærmere på fascismens, nazismens og kommunismens anvendelse af mad i deres opbygning af et nyt samfund.

Til sidst vil vi behandle maden ud fra en sociologisk, antropologisk og psykologisk vinkel. Herunder maden som identitetsmarkør, maden som syndig og maden, kroppen og seksualiteten.

Læs mere og tilmeld dig her.

Skriv et svar