FotoForum: Artist Talk med Gitte Villesen i Fotografisk Center


Billedkunstneren Gitte Villesen er lige nu udstillingsaktuel i Fotografisk Center med udstillingen: ”Even now to explain everything would be difficult”, der vises frem til 18. marts. Her viser hun et udvalg af sine nyeste værker, som aldrig tidligere har været udstillet i Danmark. Hovedværket ”I Will Arrange Everything. It Will Be the Best Film Ever” fra 2010 er en stor videoinstallation med tre film, der portrætterer tre generationer af gambianske kvinder. Her ud over vises en serie fotografier, endnu en videoinstallation, en video på monitor, og et tekstværk.

Gitte Villesen fik sit gennembrud allerede i 1990erne. Hun er især kendt for sine videoer, hvor hun arbejder med en særlig form for personlig dokumentarisme. Videoerne udgør, sammen med installation og fotografi, kernen i Gitte Villesens praksis. De er næsten altid dialogbaserede, trods den dokumentariske form. Ofte er der tale om en central person, der beretter sin personlige historie eller fortæller om et steds historie, som tilfældet fx er i udstillingens to værker ’A Silent Movie’ og ’Kitchen etc.’ Selvom værkerne forholder sig til individuelle historier, bruges disse altid til at diskutere normer og værdier i et mere generelt perspektiv.

Gitte Villesen (f. 1965) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i Odense og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Hun bor og arbejder i dag i Berlin. Gitte Villesen har deltaget på en lang række vigtige udstillinger i ind- og udland, bl.a. har hun deltaget i screenings arrangeret af MoMA, Museum of Modern Art, New York, og udstillet på Hamburger Bahnhof, Berlin, Gwangju Biennalen og Venedig Biennalen. Herhjemme er hun repræsenteret på ARKEN – Museum for Moderne Kunst, ARoS, Aarhus Kunstmuseum og  Statens Museum for Kunst. I de andre nordiske lande findes hendes værker på KIASMA Museum of Contemporary Art, Helsinki, Finland, Museet for Samtidskunst, Oslo, Norge og Moderna Museet, Stockholm, Sverige. Gitte Villesen er repræsenteret af Galleri Nicolai Wallner.

Kom og høre Gitte Villesen fortælle om sine værker og sin praksis til FotoForum i Fotografisk Center                           tirsdag den 7. februar kl. 17 – 19. Entre 40 kr. Gratis for medlemmer af Fotografisk center og Dansk journalistforbund. Tilmed dig her: lj@nullphotography.dk

FotoForum arrangeres i samarbejde med DJ:Fotograferne

Skriv et svar