Filmvisning: Downstairs Productions Presents…

“Short and brilliant! So short I have to see it again!” – Otto Normalverbraucher, Die Welt

På torsdag præsenterer folkene bag filmproduktionsselskabet Downstairs Productions, Ilya Lipkin og Joen Vedel, deres seneste film, der blev optaget under sommerens udstillinger på Overgaden.

Som alle de store filmproduktionsselskaber outsourcede Downstairs Productions hele filmens tilblivelse; fx blev castingen foretaget af Rikke Kjær, musikken blev komponeret af Morten Svenstrup, mens film- og tv-produktionsselskabet Slumfilm stod for filmens instruktion og redigering. Med denne hands-off ledelsesstil associerer Downstairs Productions sig i stedet med samtidskunstnerens strategier; med entrepreneuren, med den fremmedgjorte drømmer og med alle dem, der ønsker at blive forbundet med den kreative klasses fortrop. I en blanding af dokumentar, fiktion og parodi imiterer og undergraver Downstairs Productions virksomhedskulturens brandingstrategier og selviscenesættelse samtidig med, at produktionsselskabet kritisk undersøger tendensernes indflydelse på kunstens verden. Filmen “Downstairs Productions Presents” er en fortælling om to unge mennesker, en kunstinstitution, et publikum og et produktionsselskab, der hver især ønsker anerkendelse for hvem de er, men som samtidig kun eksisterer i kraft af andres ønsker til dem. Gennem repetition, suspense og drama udfolder filmen sig langsomt, og afslører, at de konventioner, filmen har underlagt sig, ikke længere giver nogen mening.

Filmvisningen ledsages af en plakat, lavet specielt til visningen. Der vil være varm suppe og billig bar. Vel mødt!

Sted: Overgaden. Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K.
Tidspunkt: Torsdag d. 3/11 kl. 17-19

Skriv et svar