Ordskælv! 2012 – skab en kunstbog med unge

Har du lyst til at hjælpe unge, der har mistet en far, mor, søster eller bror med at skabe en kunstbog? Så kan du være med til at støtte de unge i en kreativ proces, hvor de tager udgangspunkt i deres egne oplevelser og skriver personlige essays, der bliver illustreret af professionelle kunstnere som HuskMitNavn og Bjørn Nørgaard.

Ordskælv! 2012 arrangeres af non-profit organisationen Hygge Factory i samarbejde med Børn, Unge & Sorg og Københavns Kommunes Ungdomsskole. Ordskælv! 2012 bliver et intensivt forløb, der på 5 måneder gør unge mellem 13 og 20 år til udgivende forfattere. Bogen udkommer til marts 2012.

Bliv frivillig!
Som frivillig bliver du del af en af de to kreative redaktioner i Ordskælv! 2012:

  • Skriveredaktionen assisterer de unge med individuel opbakning og opmærksomhed under hele skriveprocessen og hjælper dem med at producere og bearbejde deres essays, til de er udgivelsesklar. Fra den 7. september mødes skriveredaktionen med de unge hver onsdag kl. 18-21 og enkelte weekender hos Børn, Unge og Sorg, Kejsergade 2.
  • Kladderedaktionen gør et kortvarigt men vigtigt stykke arbejde. Som frivillig i Kladderedaktionen bruger du 4 valgfrie timer i uge 42 på at nærlæse et par af de unges essays igennem og give kritik, der kan hjælpe dem videre i arbejdet med deres essays.

Har du lyst til at være med til at gøre en forskel som frivillig i Ordskælv! 2012, så skriv lidt om dine evner og din motivation for at være med i projektet til frivillig@nullhyggefactory.org. Vi holder intromøde for alle frivillige den 31. august kl. 18 hos Klean (Frederiksborggade 22), hvor vi fortæller mere om projektet.

Mere om Hygge Factory
Hygge Factorys første projekt Ordskælv! 2010 gav unge mellem 13 og 20 år fra Nørrebro mulighed for at skrive og illustrere bogen ”2200 N – orakler, shawarmaer og bristede fordomme”, som vi udgav i 2010 (se  www.hyggefactory.org).
Hygge Factory er udvalgt af Kulturministeriet til at deltage i et treårigt modelforsøg, hvor vi udfordrer unge til at eksperimentere med kunst og kultur. Vi brænder for at skabe noget nyt og udfordre de gængse rammer for kunst- og kulturproduktion med unge i Danmark. Vi er inspireret af den amerikanske non-profit organisation 826 Valencia, der er et kreativt skriveværksted for unge, et forlag og en piratbutik, som ligger i San Francisco (se 826valencia.org). Med kreativitet og nytænkning engagerer 826 Valencia unge til at arbejde projektorienteret med ord og litteratur. I løbet af de sidste ti år har 826 Valencia for eksempel udgivet mere end tyve publikationer, der er skrevet af unge med støtte fra kunstnere som Isabel Allende, Amy Tan, Robin Williams og Khaled Hosseini.

Skriv et svar