Utopia Revisited – Konference på ARKEN Museum for Moderne Kunst

7-8 APRIL 2011

Hvad er utopibegrebets status? Hvad betyder utopia idag? Hvordan bliver det udforsket, udlevet og udfordret i samtidskunsten og i teorien?

Et sted mellem Nolandia og Happiland finder man Utopia, hvis man altså kan stole på eventyreren Raphael i Thomas Mores roman Utopia fra 1516. Siden More er utopia blevet et omdiskuteret begreb med mange betydninger, der spænder fra det ideelle samfund til det dystopiske mareridt.

Indenfor det sidste årti har kunstscenen været vidne til utopiens og den utopiske tænknings tilbagekomst, manifesteret på forskellige måder og i et utal af praksisser. Hvad enten utopien kan spores som en impuls, som et begreb der kritisk revurderes, eller på forsigtigt eller vovet vis formuleres i en specifik vision, så fortsætter utopien med at angå os.

Med den internationale konference Utopia Revisited ønsker ARKEN, over to dage, at undersøge og diskutere forskellige måder at tænke og performe UTOPIA på i samtidskunsten. Ved at invitere en lang række talere, akademikere såvel som kunstnere, vil vi udforske utopiens nuværende relevans for vores forestillingsevne, og for hvordan vi lever, tænker og handler.

Konferencen er gratis og åben for alle, men tilmelding er påkrævet. Den finder sted på ARKEN Museum for Moderne Kunst og konferencesproget er engelsk.

Se hvordan du tilmelder dig og læs hele programmet samt information om talerne her: Utopia revisited

Talere: Lev Manovich, Ann Lislegaard, Lars Bang Larsen, Richard Noble, Nils Norman, Jacob Wamberg, Rachel Weiss og Malcolm Miles

Skriv et svar