Museet for Samtidskunst – Udstillingsprogram 2011

Hvad er Samtidskunst? 12.03.11 – 05.06.11
Udover at være et godt spørgsmål, er det samtidig titlen på vores forårsudstilling, hvor museet viser værker og arkivmateriale fra sin kunstsamling.
Spørgsmålet søges besvaret gennem en række værkeksempler, som museet siden sin etablering i 1991 har indsamlet. Udstillingen præsenterer lydinstallationer, lydskulpturer, performancedokumentation, konceptværker, videokunst og meget andet. Som en aktiv del af udstillingen, vil der blive arbejdet med formidlingen af værkerne.

Inuit Live 31.03.11 – 01.05.11
Inuit betyder menneske på grønlandsk. Inuit Live præsenterer den nyeste kunst fra Grønland gennem performances, kunstvideoer og kunstnersamtaler på udvalgte dage i april. Inuit Live! er Museet for Samtidskunsts bidrag til Roskilde Kommunes kulturfestival Inuit Nu! (www.roskilde.dk/inuitnu). Inuit Live! er kurateret af kunstner og kurator Iben Mondrup.

ACTS 28.05.11 – 29.05.11
Som et nyt tiltag afholder museet ACTS: Festival for Performativ Kunst, som er en tilbagevendende international festival for samtidskunst. Museet har sit fokusområde i den flygtige og handlingsprægede kunst og festivalen skaber rammerne for performancekunst, lydkunst/eksperimentalkoncerter og social kunst netop i det øjeblik, den finder sted.
ACTS byder således på live performances, eksperimentalkoncerter og lydvandringer i Roskilde – i og omkring museet i weekenden den 28. og 29. maj. Til familier og børn tilbydes et særligt program med kunstnergruppen Überlyd.

Trauma 19.06.11 – 11.09.11
I sommeren viser museet udstillingen Trauma 1-11, som er en totalinstallation, der præsenterer 10 års historie omkring kunstprojektet Det fri Universitet. Det fri Universitet eksisterede som privat initiativ i en lejlighed på Nørrebro i København drevet af kunstnerne Jakob Jakobsen og Henriette Heise, foruden den engelske kunstner Emma Hedditch, m.fl. Mange kunstnere fra ind- og udland bidrog til Det fri Universitet fra 2001-2007. Trauma 1-11 viser således eksempler på aktiviteter og udstillinger i forbindelse med Det fri Universitet.

Simple Interactions. Lydkunst fra Japan 24.09.11 -18.12.11
I efteråret 2011 viser museet en større præsentation af japansk lydkunst. Udstillingen fokuserer på lydkunst, som er en kunstform, som længe har været dyrket i Japan. Lydkunst, som en flygtig og næsten immateriel udtryksform har haft en fremtrædende betydning i japansk kunst, og japanske kunstnere har været pionerer på dette område. Museet for Samtidskunst ser frem til at åbne Simple Interactions med kunstnere, der har sans for det enkle og effektfulde.

Reframing Reality: Glimpses into the Lowave video archive og Arkivet: Kirsten Justesen FAMA 20.11.10 – 27.02.11
Hvis man er hurtig kan man inden udgangen af februar nå at se udstillingerne Reframing Reality: Glimpses into the Lowave Video Archive og Arkivet: FAMA – instant saints af Kirsten Justesen. Reframing Reality er et globalt videoprogram fra det parisiske Lowave videoarkiv. Arkivet er Museet for Samtidskunsts udstillingsplatform for arkiv- og dokumentationsmateriale. Kirsten Justesens performanceinstallation FAMA – Instant Saints fandt sted i Kunsthallen Nikolaj i 1997. Gennem dokumentation og værkgenstande genskaber Museet for Samtidskunst udstillingens fortælling, der tager udgangspunkt i rygtet om, hvordan en lille fjer kan blive til 10 høns og den hellige Katarina af Alexandria.

Formidling til skoler, familier og børn. I forbindelse med alle udstillinger tilbyder museet undervisningsforløb til børnehaver, folkeskoler, ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser. I ferier tilbyder museet aktiviteter for familier og børn i museets værksted.

Besøg Museet for Samtidskunst og få en ny og anderledes kunstoplevelse!

Vel mødt!

Skriv et svar