Åbning: Generous Gestures – Interkulturel Festival

Åbning fredag d.4. februar kl. 17.00 – 20.00
Udstillingsperiode 5. – 13. februar 2011

– en festival der sætter fokus på den interkulturelle kunstscene i Danmark.

Udstillingsbegivenheden gemmer bag titlen et presserende behov for at debattere den manglende synlighed på emner som  interkulturalisme, xenofobi og danskhed. I løbet af udstillingens 10 dage vil en række offentlige kunstbegivenheder, som eksempelvis performances, talks, studiegrupper, foredrag, filmscreenings og et artist kitchen finde sted.

Udstillingens værker er produceret af 25 billedkunstnere med forskellige nationale og kulturelle baggrunde, der alle har det til fælles, at de er udøvende kunstnere bosat i Danmark og, at de gennem det seneste år har deltaget i Statens Kunstråds Interkulturelle Mentorprogram, der har det formål at diskutere spørgsmålet om interkulturalisme og underrepræsentationen af interkulturelle kunstneres praksisser i Danmark. Deres værker bidrager, både politisk og æstetisk, til diskussionen omkring samtidskunsten i dag, et felt hvis aktører afspejler det danske samfunds overgang fra et homogent til et multikulturelt samfund.

Deltagende kunstnere: Amir Zainorin, Andreas Olesen, Anne Bennike, Charlotte Haslund-Christensen, David Ramirez, Giuditta R, Juan Hein, J&K / Janne Schäfer and Kristine Agergaard, Maher Khatib, Mahmoud Alibadi, Maj Hasager, Marcelo Lerer, Mette Kit Jensen, Michelle Eistrup, Nikolaj Kilsmark, Nynne Haugaard, Parul Modha, Rick Towle, Samaira Ali, Søren Dahlgaard, Thierry Geoffroy ,Thomas Bjørkå og Abdul Dube & YNKB.

Tjek programmet på: http://initialstateoflimbo.wikispaces.com/Generous+Gestures

Skriv et svar