Kunstprojektet, Lokal-Global-Plan, søger kunstformidler

Lokal-Global-Plan er et kunstprojekt i det offentlige rum på og omkring Ålekistevej i Vanløse. Projektet er præmieret af Statens Kunstfond og vil finde sted fra den 19. maj – 5. Juni, 2011.

Vi søger en kunstformidler til hjælp med det forbedrende arbejde og afvikling af udstillingsprojektet.

Stillingen vil bestå af flg. arbejdsopgaver:

– Fundraising (herunder egen løn)

– Kommunikation og Formidling af projektet

– Redaktør til en avis (udstillingskatalog)

Stillingen er blevet ledig, da en af hovedarrangørerne bag projektet har fået arbejde i udlandet. Du vil med stillingen få dine egne ansvarsområder, og der forventes desuden at du er fleksibel og har erfaring med formidling af større udstillinger i det offentlige rum.

Til gengæld kan vi tilbyde et spændende arbejde med en række danske og udenlandske kunstnere og andre samarbejdspartnere og et arbejdsmiljø hvor du selv kan være med til at sætte dagsorden og et stort medansvar.

Hvis du er interesseret, så send os en mail med CV og en kort præsentation af dig selv senest den 1. Januar, 2011.

Vi glæder os til at høre fra jer

Med venlig hilsen

Jens Axel Beck og Heidi Hove

Lokal-Global-Plan

jensaxelbeck@nullgmail.comellerheidihovepedersen@nullgmail.com

Præsentation af Lokal-Global-Plan

Udstillingsprojektets sigte er i en periode at fremhæve dette byrum ved at invitere en række danske og internationale kunstnere til at arbejde med lokaliteten. Lokal-Global-Plan er kurateret af Jens Axel Beck, Heidi Hove og Stine Hebert, som på forskellig vis har tilknytning til Ålekistevej-kvarteret, og projektet er opstået ud fra et ønske om at skænke sit lokalområde større opmærksomhed.

Med Lokal-Global-Plan søger vi at sætte fokus på en bydel i Københavns Kommune, som ikke har fulgt tem­poet for resten af byens hastige forandringer og moderniseringsprocesser. Ved første øjekast virker Ålekistevej som en temmelig stillestående lokalitet, men ved nærmere granskning bliver det klart, at kvarteret består af små tidslommer, som hver især er et originalt indslag i bybilledet. Det i sig selv ser vi som en beva­ringsværdig kvalitet, men bybilledet præges også af konform arkitektur og tung trafik.

Hovedparten af de mange bilister og cyklister, som hver dag passerer Ålekistevej, har sandsynligvis aldrig stoppet op eller opholdt sig her. Udstillingen inviterer derfor både de lokale beboere såvel som den gennem­kørende beskuer til at standse et øjeblik og reflektere over en kontekst, der normalt tages for givet. Ved at præsentere en vifte af interdisciplinære kunstprojekter håber vi at skabe opmærksomhed omkring Ålekistevej som et område for uventede indtryk, lyde, udvekslinger og services – et sted hvor man har lyst til at opholde sig. Vi ønsker at introducere vores naboer for kunstneriske udsagn placeret i øjenhøjde, og derved skabe en midlertidig forskydning af det vante.

Lokal-Global-Plan er ikke et bud på en ny byplanlægning eller en efterlysning af et kvarterløft. Projektet er snarere en katalysator for refleksion over et givent nærmiljø. Lokal-Global-Plan ønsker at udfordre og kom­mentere på lokalområdet i Vanløse, og åbne op for en diskussion omkring hvilke kvaliteter kvarteret rummer.

Skriv et svar