Invitation til åbning af Studenternes Galleri

studenternes-gall-folder-a6-v4-212

Åbning af Studenternes Galleri

Torsdag d. 10. september slår vi dørene op for et helt nyt initiativ: Studenternes Galleri. Et udstillingsrum upåvirket af gældende trends og konventioner.

Galleriet har til huse i stueetagen på Det Humanistiske Fakultetsbibliotek, hvor man otte uger frem vil kunne opleve kunst fra en anden vinkel end hidtil set. Kunstnerne bag udstillingen er alle universitetsstuderende, der over en bred vifte af genrer og udtryk sammen udgør ouverturen.

På én af de mange anonyme nye vægge vil inddragelse af studerendes kunst være med til at nuancere livet på og omkring KUA.

Studenternes Galleri giver ligeledes en spændende mulighed for at undersøge den evige dialektik/samspillet mellem kunsten og institutionen. Her bliver biblioteksbrugeren gallerigæst og omvendt. De gængse og forudfattede forventninger til og om kunsten i rammen udfordres.

Med universitetet i ryggen og en ikke-kommerciel politik åbnes en mulighed for en mere demokratisk og ucensureret proces end hos andre kunstinstitutioner og virksomheder.
Projektet er således et bidrag til kunstscenen, hvor universitetsstuderende får mulighed for med deres værker at tage del i debatten.

Studenternes Galleri er et nyt samarbejde mellem Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, KUBIS-HUM* og tre kunsthistoriestuderende: Asta Meldal Lynge, Ida Oline Frandsen og Laura Albeck.

Fernisering torsdag d. 10. september kl. 16:00-17:30

Musik, dadler, vin og efterfest i Roland Bar.

Quidquid latine dictum sit altum viditur,

Asta Meldal Lynge, Ida Oline Frandsen og Laura Albeck samt Institut for Kunst og Kulturvidenskab og KUBIS

www.studenternesgalleri.dk

Skriv et svar