Udstillinger på Overgaden

Stueetagen: Søren Lose Phantasmagorie
1. sal Amel Ibrahimovic & Slaven Tolj Interrupted Game.
Udstillingsperiode: 7. feb-4.april

Thumb1

Søren Lose: Phantasmagorie
Søren Lose (f. 1972) præsenterer en soloudstilling i Overgadens stueetage, der befinder sig i spændingsfeltet mellem det nybyggede og det ruinøse. Med udgangspunkt i den ikoniske bygning Palast der Republik i Berlin iscenesætter Lose udstillingsrummene som en panoramisk totalinstallation af stedspecifikke værker og fotografier, hvor paladsets karakteristika, historie og betydning træder tydeligt frem. I samspil med Overgadens arkitektur genskaber Lose nogle af de mest dramatiske og prangende elementer fra Palast der Republik og sætter dem ind i en ny betydningsmæssig sammenhæng. I udstillingen fremstår disse fragmenter dog ikke som præcise og fuldkomne gengivelser, men mere som en arkitektonisk og historisk scenografi.

Artist Talk
Torsdag d. 26. februar kl. 18
Søren Lose fortæller om værkerne i og baggrunden for sin udstilling “Phantasmagorie” og giver også et indblik i en række af sine tidligere værker.

Seminar
Lørdag d. 14 marts kl. 14
Overgaden huser et seminar, der tager afsæt i centrale tematikker i udstillingen “Phantasmagorie”, som bl.a. storbyen som erindrings- og erfaringsrum. Arrangementet foregår på dansk.
Mere information følger…

Thumb_mg_0717

Amel Ibrahimovic & Slaven Tolj: Interrupted Game.
Amel Ibrahimovic (f. 1977) karakteriserer selv sin udstilling på Overgaden som en soloudstilling med en gæst. Ibrahimovics gæst er den legendariske kroatiske kunstner, Slaven Tolj (f. 1964). Som udstillingens titel Interrupted Game indikerer, beskæftiger Ibrahimovic og Tolj sig med den identitetsmæssige splittelse, som uafvendeligt opstår, når livet, som man kender det, brutalt bliver afbrudt og man må starte forfra. I de udstillede værker skaber de to kunstnere små historier, der på forskellig vis behandler et “før” og et “nu”. I tegning, fotografi og video præsenteres beskueren således for de tanker og spørgsmål, der ofte trænger sig på, når man er splittet mellem flere kulturer og forsøger at afklare ens ”knækkede” identitet.

Omvisninger
Torsdag d. 19. februar, 5. marts, 19. marts og 2. april kl. 18.
Amel Ibrahimovic giver en personlig introduktion til sin udstilling. Han vil fortælle om, hvad arbejdet med udstillingens værker har betydet for ham som kunstner og som menneske.
Omvisningerne foregår på dansk.

Skriv et svar