Praktik på Statens Byggeforskningsinstitut

På Statens Byggeforskningsinstitut har vi mulighed for at have to praktikanter i forårssemesteret. Det vil være indenfor emnet Strømninger i det 20. århundredes boligarkitektur.

Praktikpladserne oprettes sideløbende med opstarten til et forskningsprojekt, der skal kortlægge skiftende tendenser i det 20. århundredes boligbyggeri. Forskningsprojektet skal kortlægge de kulturelle strømninger og samfundsmæssige forandringer, der på skiftende vis har influeret på og stillet nye udfordringer til boligbyggeriets udformning. Aktuelt er det eksempelvis temaer som globalisering, oplevelsessamfund, livsstil og individualisme, der præger debatten omkring boligens arkitektur, mens det tidligere i det 20. århundrede bl.a. var temaer som funktionalitet, hygiejne, produktivitet og lighed, der var styrende for boligens formgivning. Også ændrede kønsroller og familiemønstre samt forandringer i forholdet mellem hjem og arbejde er afgørende for boligens arkitektur.

Som medspillere i forskningsprojektet skal de to praktikanter hver fokusere på en afgrænset zone i boligen. Der kan eksempelvis fokuseres på badeværelset, idet badeværelsets skiftende størrelse, placering og indretning analyseres og diskuteres i lyset af ændrede normer, fx i forhold til hygiejne, krop, forbrug og velvære. Et andet fokusområde kunne være opholdszonen, der eksempelvis kan analyseres og diskuteres i lyset af ændrede familiemønstre og ændrede forestillinger om status, fællesskab og fritid.
Som udgangspunkt forløber de to praktiskplaser fra 1. februar 2008 – 15. juni 2008.

Den daglige arbejdsplads er på Statens Byggeforskningsinstitut i Hørsholm.
Henvendelse: Konstitueret forskningschef Claus Bech-Danielsen, cbd@nullsbi.dk.

Skriv et svar