Museer i København søger presse-praktikant

VINKLEDE HISTORIER, MÅLRETTET KOMMUNIKATION OG RIGTIG GODE TEKSTER – MUSEER I KØBENHAVN SØGER PRESSE-PRAKTIKANT

Tal R, Theresienstadt og to tons ler

Over 60 museer i københavnsområdet er fyldt med gode historier og stof til eftertanke. De søger en dygtig presse-praktikant med flair for ord og lyst til at få kulturformidling ud over rampen.

Formidling og gode ideer

Som praktikant på sekretariatet for Museer i København og Omegn bliver du en del af en arbejdsplads, hvor gode ideer og nyskabende formidling står øverst på dagsordenen. Sekretariatet arbejder for at skabe synlighed omkring museer i Københavnsområdet – fra Kunstindustrimuseet og GL STRAND til Zoologisk Have og Teatermuseet på Christiansborg. De gode historier skal ud af museerne og ind i hovedet på københavnerne, og det er her, du kommer ind i billedet!

Bemærk medierne

Dine arbejdsopgaver vil primært dreje sig om pressearbejde, hvilket både omfatter idéudvikling, tekstskrivning samt den direkte kontakt med journalister på dagblade og relevante magasiner. Du vil blive trænet i at arbejde med kommunikation til definerede målgrupper, og du vil komme til at arbejde med udvikling af vinklede historier målrettet forskellige medier. Du vil få dine egne arbejdsopgaver, men indgå i et team af pressemedarbejdere med en særlig ekspertise indenfor pressearbejde i forhold til kulturhistorier. Pressemedarbejderne på Museer i København og Omegn er også tilknyttet Golden Days sekretariatet.

Kvalifikationer

Efter et introduktionsforløb vil du komme til at indgå i sekretariatet på lige fod med andre medarbejdere – selvom du selvfølgelig kan trække lige så meget alle ansatte, som du har brug for. Du vil deltage i den daglige sparring og idéudvikling, og du vil få ansvar for dine egne projekter. Du vil derfor få mulighed for at præge dit praktikforløb i stor udstrækning – nye initiativer er altid velkomne, og vi glæder os til at høre dine gode ideer! Du skal kunne fungere på en lille arbejdsplads med mange opgaver og få midler. Du skal være selvkørende, samarbejdsorienteret og opsøgende – og så skal du, som sagt, være god til at skrive.

Ansøgningsfrist: 21. januar 2009. Du kan læse mere om Museer i København og Omegn på www.mik.dk.

Kontakt pressekoordinator Thomas Bailey for yderligere oplysninger, telefon 35 25 33 62, e-mail thomas@nullgoldendays.dk

Skriv et svar