Bliv mentor næste semester!

Kære studerende på IKK

I januar og februar ankommer en ny flok internationale studerende til Institut for Kunst- og Kulturvidenskab. De kommer bl.a. fra Canada, Tyskland, Tjekkiet og Italien og har alle brug for en mentor, som kan hjælpe dem med at få en god start på opholdet. Derfor har jeg brug for din hjælp!

Som mentor står du for at afhente den udenlandske studerende i lufthavnen, vise rundt på KUA, svare på praktiske spørgsmål og drikke kaffe, hygge, tage på ture og hvad I ellers har lyst til. Mentorjobbet er frivilligt, så det er op til dig hvor meget tid og energi du har lyst at lægge i det.

Der er mange gode grunde til at melde sig som mentor:

– Hvis du planlægger et udlandsophold i løbet af din studietid, er det en god idé at blive mentor. Du får kendskab til udenlandske forhold, samtidigt med at du hjælper en international studerende med at falde godt til i København. At have været mentor er et plus i enhver ansøgning om udlandsophold.

– Som mentor får du trænet dine sprogkundskaber. Desværre kan jeg ikke garantere at du får en mentee, der taler et bestemt sprog, men jeg gør hvad jeg kan. At være mentor er altid en god måde at forbedre sine sprogkundskaber – uanset om der er tale om engelsk eller noget mere eksotisk.

– Når du melder dig som mentor for en udenlandsk studerende, bliver du del af et internationalt fællesskab, der laver mange forskellige aktiviteter. Dette semester har vi holdt fælles middag, været på ekskursion til Ordrupgaard og planlægger lige nu en julefrokost.

– Det ser godt ud på CV’et og på samvittigheden!

Hvis du har lyst til at være mentor for en international studerende på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab eller bare vil høre mere, så send en mail med dit navn og din studieretning til: ikk-international@nullhum.ku.dk.

Du kan læse mere om hvad det vil sige at være mentor på hjemmesiden: http://intranet.hum.ku.dk/mentor/

Med venlig hilsen
Morten Helmstedt
International studievejleder på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab

Skriv et svar