Nyt nummer af Litteraturmagasinet Standart

Standart nr. 3, september 2008 – ældre rejselitteratur

Temaet for det nye nummer af Standart er endnu engang rejselitteratur, men denne gang går vi længere tilbage i tiden. Vi har bedt en håndfuld eksperter fortælle om historiske højdepunkter indenfor genren; deriblandt om Ludovica de Varthema, Ole Worm og Carsten Niebuhr. Desuden bringer vi et kuriøst uddrag af den middelalderrejsende Johann Schiltbergers oplevelser hos osmanner og mongoler, en artikel om officerslitteraturen og en beretning om pygmæen Ota Bengas triste skæbne.

Udover den store temadel rummer det nye Standart et væld af anmeldelser af aktuel dansk, oversat og udenlandsk litteratur — denne gang bl.a. af hele 30 romaner. I serien om underkendte forfattere bringer vi et stort interview med Thomas Hvid Kromann, og så fortæller vi i to artikler henholdsvis om det 20. århundredes største estiske forfatter Jaan Kross, der døde sidste år, og om den tyske digterfyrste Stefan George liv og værk. Poesisiden Reciprok : Reciprok er igen at finde på bagsiden af bagsiden.

Standart # 3, 2008 er redigeret af Poul Bjergegaard, Maria Louise Christensen, Frida Hansen, Johannes Henriksen, Kasper Green Krejberg, Søren Mogensen Larsen, Jakob Østergaard Nielsen, Jonathan Nielsen, Louise Volsted Pedersen, Allan Sortkær og Sara Tanderup.

Litteraturmagasinet Standart — anmeldelser af ny litteratur
22. årg. september 2008, 64 sider, 60 kr. i løssalg hos Stakbogladen, Århus, og Atheneum, København

Tegn abonnement, læs mere om Standart eller søg i magasinets arkiv på: www.standart.nu.

Skriv et svar