Selv De Konservative, Langballe OG Dansk Erhverv er imod treårsreglen…

Ledelsen på Humaniora

Artikel med titlen “Udsmidning er spild af penge” i dagens udgave af Information:

“Politikerne vil have de studerende færdige i en fart. Alligevel bryder flertallet af Folketingets partier sig ikke om, at de langsomme skal smides ud, som Det Humanistisk Fakultet på Københavns Universitet har tænkt sig at gøre

(…)

Argumentet for de nye stramme aktivitetskrav er ifølge ledelsen, at fakultetet vil komme til at tabe mange penge på en ny bonusordning, som præmierer universiteterne for at få de studerende hurtigt igennem uddannelserne.

(…)

Ledelsen på Humaniora

Charlotte Dyremose fra de konservative mener heller ikke, at humaniora kan bruge den nye bonusordning som økonomisk undskyldning for at indføre aktivitetskrav.

“Det virker ikke som en særlig klog beslutning at bruge en masse ressourcer på de studerende for så at smide dem ud. Vi har vel alle en fælles målsætning om, at så mange studerende skal have en uddannelse som muligt – også selv om det tager lang tid,” siger Charlotte Dyremose.

(…)

Også Dansk Folkeparti er betænkelig ved ordningen:.

“Det er yderst uheldigt, hvis bonusordningen får den effekt, at studerende bliver smidt ud. Det har aldrig været meningen med den ordning,” siger Jesper Langballe.

(…)

Ledelsen på Humaniora

De danske virksomheder mangler arbejdskraft og har derfor også været ivrige fortalere for diverse tiltag, der kan få de studerende hurtigere færdige. Forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, Jannik Schack Linnemann, mener dog, at Københavns Universitets tiltag over for langsomme studerende er en misforståelse:

“Vi bryder os ikke om den form for pisk. Det er langt mere fornuftigt at motivere de studerende tidligere i uddannelsen. Det kan godt være, at KU bare prøver at sende de studerende et signal, men jeg tror slet ikke, truslen om udsmidning har den tilsigtede effekt på de studerende.” (…)”

Kun Malou Aamund (V) synes treårsreglen er rimelig omend “en vidtgående fortolkning af færdiggørelsesbonussen”.

Læs hele artiklen her: http://www.information.dk/165263

Her tænker du på “Selv De Konservative, Langballe OG Dansk Erhverv er imod treårsreglen…”

  1. Gode gamle Malou ved vi heldigvis hvor vi har. Hvordan mon Kirsten Refsing og Hanne Løngreen har det i disse dage?

Skriv et svar