Endnu en universitetskronik

Johnny Kondrup, Tom Fenchel og Bjørn Quistorff har fået optaget endnu en kronik om situationen på de afdemokratiserede universiteter, ovenpå deres kronik i Berlingske Tidende for en uge siden. Denne gang er det Politiken, der lægger spalteplads til:

I de senere år har der i flere vesteuropæiske lande (og i mindre grad i USA) været tilløb til angreb på universiteternes autonomi, herunder en tendens til overdreven kontrol og bureaukratisering. Ingen steder er man dog gået så vidt som i Danmark, hvilket nu truer forskningens og undervisningens kvalitet, den offentlige debat, universiteternes grundlæggende funktioner og andre kulturinstitutioner.

Med andre ord trues Danmark som kulturnation. De tiltag, der er gennemført på baggrund af universitetsloven fra 2003, har medført en lang række negative konsekvenser – tilsigtede som utilsigtede.

Kroniken kan læses i fuld længde hos Politiken.

Skriv et svar