Ingen forskere i Nyhavn

I forlængelse af det voldsomme skænderi, der opstod på IKK da dekan Kirsten Refsing besøgte instituttets semesterstartsmøde, bragte akademikernes Se & Hør, dagbladet Information, i går nyt i sagen. Kirsten Refsing fastslår nu, at de ansatte på Humaniora ikke sidder i Nyhavn. I et brev til Information skriver hun:

“Ved et internt møde den 5. februar, bl.a. om arbejdsforhold for forskerne på fakultetet, påstod jeg, at forskerne var privilegerede ved at have relativt fri rådighed over egen arbejdstid. Og som eksempel, sagde jeg, at man kunne sidde i Nyhavn med en øl, mens man fik sine gode ideer. Der er ikke nogen tvivl om, at det var et yderst uheldigt valg af eksempel.”

Den fulde artikel er utilgængelig på Informations hjemmeside et par dage endnu, ligesom dagens kronik af Jakob Egholm Feldt, som også er af interesse for studerende:

“Det kommercielle konkurrenceuniversitet kan dræbe den lyst til viden, der har været en af drivkræfterne bag det moderne universitet.”

Både artikel og kronik kan naturligvis allerede findes i fuld længde på InfoMedia.

Skriv et svar