Mød Joumana Haddad på Københavns Hovedbibliotek

Onsdag, 15. Juni 2011 – 17:0018:30

0 kr.

Fokusbog. Den libanesiske forfatter Joumana Haddad gæster København i anledning af, at hendes bog “Jeg dræbte Sheherezade” udkommer på dansk. Mød hende på Hovedbiblioteket.

“Joumana Haddad er dristig og ægte, fordi hun afslører det arabiske samfunds hykleri og skader alle dem, der frygter begær. Hun er en ægte poet, derfor ‘uhøflig’: Hun lever i stormen.” – Tahar Ben Jelloun.

Joumana Haddad er født 1970 i Beirut, hvor hun også bor. Hun er poet, oversætter, kulturredaktør på Libanons førende dagblad An-Nahar og ansvarshavende udgiver af det kontroversielle magasin Jasad (Kroppen) – et magasin med artikler om bl.a. flerkoneri, jomfrudyrkelse og tvangsægteskaber, og som desuden bringer erotiske noveller og radikal kritik af såvel arabisk som vestlig sexisme. Magasinet vakte opsigt over hele verden og fik Sunday Telegraph til at kalde Haddad for “Beiruts svar på Carrie Bradshaw”.

I Jeg dræbte Sheherezade udfordrer Haddad de dominerende forestillinger omkring kvindelig identitet i Mellemøsten og fortæller om sin egen intellektuelle udvikling og om den frigørende effekt litteraturen har haft i hendes liv. Bogen er en temperamentsfuld og ærlig udforskning af, hvad det vil sige at være kvinde i et arabisk samfund i dag. Et manifest som beskriver, hvordan livet OGSÅ kan være, stik imod alle vestlige fordomme og forforståelser.

Skriv et svar