Call for Papers til en antologi med temaet ‘krop og samfund’ skrevet af studerende.

Det studenterdrevede forlag Alkvantor søger hermed bidrag til en ny antologi med temaet Krop og Samfund. Vi opfordrer derfor alle studerende, der interesserer sig for forholdet imellem kroppen og samfundet til at indsende et bidrag.

Kroppen er både en biologisk organisme, et seksuelt objekt, en økonomisk værdi, og meget mere, og alle de måder som kroppen er til på, udfolder sig i samspil og afhængigt af det samfund, kroppen er en del af. Hvis du kan se fagligt på kroppen i samfundet, samfundet i kroppen, med andre ord, hvis du kan se på temaet igennem dit fags optik, så vil vi meget gerne læse, hvad du har at skrive!

Kroppen har været på en lang rejse, og nogen mener, at den først nu er på vej hjem, og andre at forventninger til kroppen og skønhedsidealer er røget ud af proportioner. I mange samfund og religioner, fra det græske til det indiske, fra islam til buddhisme, fra tusindvis af naturreligioner til jødedommen og kristendommen, er kroppen blevet formidlet, forvaltet, beundret og foragtet, tæmmet og gemt væk i skammens tavshed og askese. I Europa og senere i resten af den moderne verden, er den i hvert fald siden Renæssancen også blevet italesat, som havde man pludselig fået øjnene op for dens værdighed og naturlige rettigheder. Fra lysten til viden til viden om lysten har kroppen været et evigt skæringspunkt i kulturens historie. I én forstand det mest nære og personlige vi har, og i en anden det mest grundliggende vi har til fælles som mennesker.

Og hvad med i dag? Hvad med fitness og det at dyrke kroppen, hvad med kunstig befrugtning?, hvad med rygeforbud?, stadig mere komplicerede medicinske indgreb for at holde den døende krop i live?, at vi er den mest siddende generation i menneskets historie? hvordan er kroppen til stede på Facebook?, i de virtuelle rum, eller i byrummet? Hvad med seksualiteten, er vi frigjorte? Det er et lille udsnit af de problematikker, der kunne tænkes undersøgt i Alkvantors næste antologi.

Bidrag sendes til forlagetalkvantor@nullgmail.com – besøg os desuden og få mere at vide om deadlines, opsætning og meget mere på alkvantor.wordpress.com, og find os på Facebook.

Skriv et svar