Vitale Arkiver – Efterår 2010

VAefterar2010

Viden om arkiver, arkivteknologier samt analyse og re-aktualisering af arkivmateriale er en central humanistisk kompetence. Denne kompetence har fået fornyet og forandret betydning i en tid, hvor digitalisering af arkiver på den ene side øger tilgængeligheden til – og demokratiseringen af – kulturarven og på den anden side medfører tab af viden, når den digitale informationsmængde bliver enorm og uoverskuelig, eller når den ikke-digitaliserede kulturarv går tabt.

Indførelsen af digitale arkiver ændrer grundlæggende brugen og forståelsen af arkivet. Arkivet er ikke længere kun en sag for humanisten og arkivaren – gentænkningen og vitaliseringen er blevet til et brobygningsarbejde mellem humaniora, informationsvidenskab og de tekniske videnskaber. Vitale Arkiver søger at styrke deltagernes kompetencer med afsæt i dette forhold.

Deltagerne vil blive introduceret til teoretiske problemstillinger i arbejdet med arkivet som kilde til forskning og kulturforståelse. Deltagerne får praktisk erfaring med opbygning af digitale arkiver i et konkret udviklingsprojekt, digitaliseringen af DR’s lydarkiver og tilgængeliggørelsen af denne radiofoniske kulturarv for forskere. Derved lægger kurset sig i forlængelse af det nationale og tværfaglige LARM-infrastrukturprojekt (www.larm.hum.ku.dk).

Vitale Arkivers kurser henvender sig til alle radio- og lydinteresserede studerende på universiteterne og Det Informationsvidenskabelige Akademi.

Vitale Arkivers workshops og seminarer er et metodisk og begrebsligt afklarende supplement til udbudte kurser og opkvalififerende tilbud til interesserede forskere.

Workshops og seminarer er åbne for alle. Tilmelding er påkrævet.

Program for Vitale Arkivers kurser, workshops og seminarer findes på LARMs hjemmeside

Programmerne kan også downloades som pdf:
Kurser
Workshops & seminarer

Skriv et svar