Open Call

OPEN CALL

ArtRaum i LiteraturHaus inviterer kunstnere til at deltage i årets Golden Days Festival

ArtRaum

ArtRaum er LiteraturHaus’ nye udstillingsrum, der med sin sære arkitektoniske udformning og sin tilknytning til LiteraturHaus’ lyriske miljø vil lægge rum til bastardudstillinger af blandet ophav.

ArtRaum eksisterer som balkon og halvrum i LiteraturHaus og vil oppe under det gamle kirketag vise tekstligt baserede visioner materialiseret i billedets, installationens eller lydens materiale.

ArtRaum vil fremhæve og udstille værker, der smager på og fortærer, skænder og favner et sprogligt materiale i kunstens form.

Udstilling

ArtRaums første udstilling kommer til at indgå som en del af den tværkulturelle festival Golden Days, der i år strækker sig fra d. 3.-26. september 2010.

Temaet for Golden Days 2010 er 1700-tallets oplysningstid. Omdrejningspunktet er de tanker og bevægelser, der har deres oprindelse i 1700-tallet og som ligger til grund for vor tids moderne samfund. Målet er at aktualisere 1700-tallet og dermed kvalificere fremtidens diskussioner om f.eks. ytringsfrihed, dannelse, menneskerettigheder, kønnenes ligestilling og nationalitet.

Med afsæt i ovennævnte tema og festivalens titel ”Det åbne og det lukkede land” søger ArtRaum forslag, der tager udgangspunkt i et fælles tekstligt materiale; Jonathan Swifts roman Gullivers Rejser fra 1726.

Kunstværkerne må aktuelt eller fantasifuldt, legende eller alvorligt, destruktivt eller konstruktivt tage dette landegrænsesprængende værk under behandling. 

Ansøgningen skal sendes via e-mail og skal indeholde en projektbeskrivelse og gerne et budget samt billedmateriale eller skitser. Når tilmeldingen modtages vil ArtRaum eftersende et udvalgt stykke af Gullivers Rejser. Det står kunstneren frit for at benytte dette tekststykke eller andre ord, fornemmelser eller passager af romanen.

Deadline for ansøgning: d. 29. april 2010 kl. 12.00

Ansøgningen (og eventuelle spørgsmål) skal sendes til: artraum.lit@nullgmail.com

 

Bedste hilsner

ArtRaum, LiteraturHaus

Møllegade 7

2200 Nørrebro

 

– Læs mere om Golden Days Festival på www.goldendays.dk

Skriv et svar