Lydfestival på Museet for Samtidskunst

Tid: Lørdag d. 24. april kl. 12-16
Sted: Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3A, 4000 Roskilde
Entré: Gratis

Lydfestival er en endagsfestival, der afholdes i forbindelse med udstillingen Handlinger – Performance- og lydkunst på Museet for Samtidskunst. Festivalen præsenterer danske og udenlandske kunstnere, der opererer i grænselandet mellem performance, lydkunst og nutidige, elektroniske og akustiske kompositioner. Ud fra meget forskellige teknikker arbejder de deltagende kunstnere med kompositioner, som fremstår som selvstændige, flygtige værker og performances. Fælles er det flygtige og improvisatoriske og den lyd, der opstår i eksperimentet.

Program:
12.15 MAG (S)
13.00 Valby Vokalgruppe (DK)
13.45 Pamelia Kurstin (US/AU)
14.30 VinylTerror-& Horror + Dr. Nexus (DK/D)
15.15 Den Nørrejyske Ø´s Stororkester for Opløst Mønstermusik (DK)

Om kunstnerne:

MAG
MAG er musikeren og performeren Magdalena Ågrens soloprojekt. Hun har siden 1995 været involveret i en række forskellige bands, som har turneret i både Europa og USA. Hendes solooptræden bygges op over live-samplinger af trombone, megafon, guitar og omgivelsernes lyde. MAG har bl.a. skabt kompositioner bestående af lyden fra forskellige rengøringsredskaber og et destillationsapparat.

Valby Vokalgruppe
Valby Vokalgruppe eksperimenterer med stemmen som instrument og med stemmer sammen. Kompositionerne, som skabes af korets leder Anja Jacobsen, er baseret på lyde, rytmiske mønstre og tætte harmonier. Det kræver ofte stor koncentration fra korets medlemmer, og bliver under udførelsen til en slags ritual. Valby Vokalgruppe består af Sonja La Bianca, Maria Diekmann, Maja Zander Fisker, Felia Gram-Hanssen, Irmelin Gram-Hanssen, Jaleh Negari og Anja Jacobsen.

Pamelia Kurstin
Pamelia Kurstin er en anerkendt thereminist, som herhjemme blandt andet har optrådt i samspil med danske Maria Laurette Friis. En theremin er et elektronisk musikinstrument, som påvirkes uden direkte berøring. På Lydfestival optræder hun solo med sit enkvindes “theremin orkester”, som opstår ved brugen af loop pedaler, der mangedobler lyden af instrumentet. Hendes kompositioner lægger sig et sted mellem jazz, klassisk og eksperimental musik.

Vinyl-Terror & -Horror og Dr. Nexus
Vinyl-Terror & -Horrors vildtvoksende installation af ombyggede pladespillere og højttalere udforsker og udfordrer lydudstyrets anvendelsesmuligheder. Pladespillere og højttalere er ikke bare komponenter, som kan gengive en lydoptagelse. De er også selvstændige objekter, der rummer nye skulpturelle og lydlige muligheder, når de sammensættes og anvendes på alternative måder.
Vinyl-Terror & -Horror består af Camilla Tygstrup Sørensen og Greta Dahl Christensen og de
suppleres live af Dr. Nexus, som de samarbejder med i kunstprojektet Noize Machine Tour Truckers, hvor skulpturelle og visuelle elementer kombineres med lyd.

NSOM – Den Nørrejyske Ø’s Stororkester for Opløst Mønstermusik
NSOM består af Anders Meldgaard og Michael Mørkholt samt en skiftende besætning på op til 32 musikere. I de seneste år har de spillet koncerter opført over forskellige simple, grafiske kompositioner skrevet specielt til orkesteret. Konceptet er åbent, og besætning og antal medvirkende varierer fra koncert til koncert. Med udgangspunkt i kompositionerne skaber NSOM fortolkninger, variationer og improvisationer over et grafisk ”tidsmønsterpartitur”, hvorved en uendelig mængde musikalske muligheder opstår.

Lydfestival er kurateret af Nanna de Hemmer Widding.

For yderligere information:
Kontakt: Kurator Nanna de Hemmer Widding, nannadhw@nullgmail.com eller udstillingskoordinator Mette Truberg: mettetrub@nullsamtidskunst.dk, tlf. 46 31 65 70

Lydfestival på Museet for Samtidskunst
Lydfestival på Museet for Samtidskunst

Skriv et svar