HIRSCHSPRUNG + GÆST

Anna og Michael Ancher. En samtale med Lilian Munk Rösing

I efterårets Hirschsprung + gæst-arrangement sætter vi spot på kunstnerparret Anna og Michael Ancher. De to Skagensmalere er rigt repræsenteret på museet og kan netop nu opleves i efterårets to særudstillinger Michael Ancher og KVINDERNE FRA SKAGEN og Forført af farver. Pasteller fra Anna Ancher P.S. Krøyer.

Denne eftermiddag får vi besøg af Lilian Munk Rösing, der er lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet og forfatter til den netop udkomne bog Anna Anchers rum. Hun vil sammen med museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen tale om forskellige tematikker i Anna og Michael Anchers kunst.

Hør om Lilian Munk Rösings personlige indgang til Anna Anchers kunst og de temaer, hu

n berører i bogen: kunstnerens arbejde med lyset og farverne, skildringer af håndarbejdende skagenskvinder, billeder af moren og de helt mennesketomme rum. Kom også tæt på Michael Anchers portrætter af Anna og hans svigerfamilie, familien Brøndum og bliv klogere på de to skagensmaleres forhold til hinanden – både som kunstnerkollegaer og ægtefolk.

Som afslutning på arrangementet byder museet på et glas vin og det vil være muligt at se de to udstillinger. Til denne særlige lejlighed vil det også være muligt at købe Rösings bog og få den signeret af forfatteren.

Pris inkl. vin:
95 kr. / 50 kr. for årskortholdere og kunsthistoriestuderende
Sted: Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København

Skriv et svar