FORSKERKVARTER: P.S. KRØYERS SKITSEBØGER

7. juni 2017 kl. 14.00

P.S. Krøyer: Forstudie til Det Hirschsprungske familiebillede. 1881. Den Hirschsprungske Samling

Til dette sidste Forskerkvarter inden sommerferien tager museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen skagensmaleren P.S. Krøyers skitsebøger op fra magasinerne. Krøyer havde et helt særligt forhold til museets grundlægger, tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans kone Pauline. Hirschsprung betalte den unge kunstnerspires studierejser til Spanien og Frankrig, og herefter var Krøyer en nær ven af familien. Derfor ejer Den Hirschsprungske Samling i dag en stor samling af Krøyers originale skitsebøger.

Denne eftermiddag sætter vi spot på Krøyers skitsebøger med tegninger og forstudier til hans store familieportræt Det Hirschsprungske familiebillede fra 1881. Familieportrættet danner baggrund for vores næste Hjørne-udstilling Hirschsprung og Krøyer. Portræt af en familie, som åbner den 28. juni. Få et unikt indblik i Krøyers skitser til maleriet og tankerne bag den kommende udstilling.

Om Forskerkvarter
Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjælendt kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan museets besøgende møde husets direktør eller inspektører til månedens Forskerkvarter. Her vil vi udfolde nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling, mens der er mulighed for at se alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets mørke magasiner.

Forskerkvarter finder sted på museet hver første onsdag i måneden kl. 14 og er gratis for alle efter betalt entré. Tiltaget løber fra marts-juni og september-december.

 

Skriv et svar