Praktikant til formidlingsopgaver søges til Fabrikken for Kunst og Design.

Brænder du for kunstformidling, både i bred forstand men også specifikt i forhold til børn og unge? Og har du lyst til at arbejde med formidlingsudvikling i et spændende, kunstnerisk miljø? Så er du måske vores nye praktikant.

Vi søger en praktikant til opsøgende og researchbaseret arbejde som del af udviklingen af et kunst-undervisningsprogram for børn og unge tilknyttet Fabrikken for Kunst og Design. Arbejdet kræver stor selvstændighed, helst forudgående erfaring med formidling af kunst for børn og unge, udadvendthed og iværksætterånd i forhold til opstart af nye formidlings-initiativer.

Som praktikant vil dine arbejdsopgaver være relateret til kunstformidling på forskellige niveauer, herunder:

  • Formidlingsudvikling; research i forhold til relevante institutioner og mulige samarbejdspartnere, der har interesse i kunstformidling for børn og unge.
  • Pleje af kontakter og allerede eksisterende samarbejder med skoler og andre børneinstitutioner, samt deltagelse i relevante møder med det lokale Områdeløft.
  • Idéudvikling (evt. afvikling og styring) af et kortere undervisnings-workshopforløb i samarbejde med en skole i lokalområdet.
  • Evt. samarbejde med kunstnere/undervisere tilknyttet Fabrikken for Kunst og Design.
  • Målrettet fundraising.
  • Udformning af nyhedsbrev, opdatering af hjemmeside.
  • Evt. andet forefaldende arbejde.

Vi forestiller os, at du er stud.mag. for eksempel i Kunsthistorie, Visuel Kultur eller Moderne Kultur, helst med erfaring med kunstformidling for børn og unge og lyst til at arbejde innovativt og opsøgende indenfor feltet.

Vi forventer at du kan arbejde selvstændigt, kan li’ at arbejde opsøgende, samt formulerer dig godt på skrift.

Tidsramme: Som udgangspunkt ønsker vi en studerende, der har lyst til at træde til hurtigst muligt, arbejde ca. 15 timer ugentligt i sammenlagt fire måneder, som gerne fordeles, så der arbejdes to måneder i dette semester og to måneder i forårssemestret. Praktikperioden kan der dog laves individuel aftale om, og vi er fleksible i forhold til at aftale et mere samlet forløb eller en anden fordeling af arbejdstiden. Praktikken er ulønnet.

Er du interesseret i at blive praktikant, så skriv lidt om dig selv, din erfaring med formidlingsområdet og hvorfor du gerne vil i praktik på Fabrikken for Kunst og Design (max. en a4-side) og send den hurtigst muligt til info@nullffkd.dk OG post@nullffkd.dk.

Fabrikken for Kunst og Design er et samtidsorienteret værkstedshus, hvor ca. 80 professionelle kunstnere og designere har deres arbejdsplads. Fabrikken huser derudover to residencyprogrammer, samarbejder med det lokale Områdeløft om projekter i lokalområdet, – herunder workshopforløb for børn og unge – og afholder hvert år en alternativ kunstmesse. Og nu er Fabrikken også ved at opstarte sit eget kunstformidlingsprogram, som du får lov at være medudvikler af. Vi er tre kunstfagligt uddannede deltidsansatte, som varetager administration, koordinering og udvikling af ovenstående projekter. Der er derudover to praktikanter tilknyttet.

For nærmere info om Fabrikken generelt: www.ffkd.dk.

For info om tidligere/igangværende workshopforløb for børn og unge: www.mitkvarter.blogspot.dk, www.tagplads.blogspot.dk, og http://www.ffkd.dk/projekter/mitkvarter.php

Skriv et svar