SØNDAGSTUR: CYKELTUR HAVNEN RUNDT

fri afbenyttelse

Med Havneringen har vi fået en helt ny mulighed i København: At kunne cykle havnen rundt. Næsten, i hvert fald. Tag med på en cykeltur – mens vi venter på den sidste forbindelse, der slutter ringen om havnen.

For præcis 10 år siden fik København sin første nye bro over havnen i 50 år. Det var Bryggebroen, der går fra Vesterbro til Amager. Med et trylleslag blev byen gjort mindre, og vi opdagede områder i byen, vi aldrig før havde ænset. Havneringen høster frugten af de sidste 10 års byudvikling rundt om havnen, der nu gør det muligt (næsten) at cykle hele havnen rundt.

Tag med og følg udviklingen

En række søndage fra marts og frem til oktober kan du cykle med os havnen rundt. Turen begynder ved Dansk Arkitektur Center i Strandgade og fortsætter mod syd, hvor første stop er den nyeste og meget smukke bro, Cirkelbroen. Herefter går det slag i slag med stop ved nye byområder, grønne landskaber, italienske supermarkeder, byggepladser, trampoliner og gyldne tårne.

Vi cykler langs kajkanten, hvor det kan lade sig gøre – over sluser og broer, ad cykelslange, på grussti og cykelsti for at ende ved kyssetrappen ved Kvæsthuspladsen. Her skal vi høre om et P-anlæg, der er meget mere end til biler, og vi skal kigge over mod Papirøen, der nu er kommet et skridt tættere på sin fremtidige funktion. Alt dette mens vi venter på den sidste forbindelse, Inderhavnsbroen, der slutter ringen om havnen.

NB. Medbring egen cykel.

>> Læs mere og tilmeld dig

Skal du med på flere søndagsture?

År 2016 byder på en række spændende søndagsture til lands og til vands. Læs mere om dem, og kom med når DAC arrangerer Gåtur på Vesterbro, Havnetur mod nord og/eller Søndagsgåtur i Vinterbyen København.

>> Se alle kommende søndagsture

Skriv et svar