Artists in residence på IKK

Artists in residence på IKK,

holdet bag performancen Rusland:

Iscenesætter og dramatiker Cecilie Ullerup Schmidt, performer og dramaturg Sofie Volquartz Lebech, danser Georgia Vardarou, lydkunstner Jacob Kirkegaard, scenograf Annesofie Norn, kostumier Anna Gulmann, lysdesigner Antonio Rodrigues Andersen, instruktørassistent Cæcilie Østerby Sørensen og producent Maj Riis Poulsen.

Vi træder ind på en forladt slagmark. Under os knager lyden af en by i Rusland. To blonde teenagepiger holder sig disciplineret i baggrunden, som stille linjer på et kort. To mørke kvinder står med ryggen til og fletter deres hår som optakt til kamp. De står midt i Europa. De vil erobre Rusland. De vil kortlægge og forklare verdens største land.

Et europæisk subjekts forhold til en historie om imperialisme, seksualitet, andethed og begær – alle aspekter, der ligger til grund for Rusland og prøverne på KUA.

Rusland bygger foreløbigt på et manuskript skrevet ud fra Cecilie Ullerup Schmidts rejse til Rusland i 2006, samt to ugers prøveforløb, der tog udgangspunkt i de lyde, Jacob Kirkegaard optog, da han i foråret 2009 tog til en by i Rusland for at indsamle lydsporet til performancen. I september måned har Rusland base og rum for videre udvikling og prøver i dansesalen I bygning 21.

Holdet bag performancen indbyder i løbet af september til dialog med IKKs studerende, bl.a. i form af op til flere artist talks, åbne prøver og to formiddagsseminarer for dem, der har lyst til at udforske hvordan man kan skrive om performance og udvide kritikerbegrebet.

Program:

17. september kl. 16-18: Mød danser Georgia Vardarou, performer og dramaturg Sofie Volquartz Lebech og instruktør og tekstforfatter Cecilie Ullerup Schmidt til det første møde mellem IKKs studerende og Rusland.

23. september kl. 14-18: Åben prøve: ‘Rusland: episode 3’ , durational / live forskning med Sofie Volquartz Lebech, Georgia Vardarou, Cecilie Ullerup Schmidt og lydkunstner Jacob Kirkegaard. Sted: dansesalen I bygning 21.

30. september kl. 10-12: Miniseminar: ‘re-writing performance #1’ – første formiddagsseminar for 10 tilmeldte kritikere, der gerne vil være med til at undersøge en udvidelse af kritikerbegrebet og tillade kritikeren at skrive på nye måder: pligtfrit overfor læseren, detaljefordybet, ikke nødvendigvis formidlende, men ekskurserende, ikke nødvendigvis bedømmende, men tænkende. Meld dig til – der er max. 10 pladser – de tilmeldte får en gratis billet som ‘anmelder’ + får lov til ucensureret at publicere en kritik af Rusland på hjemmesiden. Tilmelding: osterbysorensen@nullgmail.com. Vi mødes første gang i dansesalen I bygning 21.  

14. oktober kl. 10-12: Miniseminar: ‘re-writing performance #2’ – andet formiddagsseminar for de 10 tilmeldte kritikere.

 

Derudover vil de studerende løbende blive inviteret til åbne prøver via www.kukua.dk og opslag på instituttet.

Rusland har premiere på Ny Aveny d. 26. oktober 2009. Se: www.europasrusland.dk og arbejdsbloggen www.performancenrusland.wordpress.com.

Skriv et svar