Karl Bovin. Odsherreds Beduin

Forårets udstilling på Sorø Kunstmuseum sætter fokus på odsherredmaleren Karl Bovin. Den vil portrættere en farverig og facetteret kunstner, som udover billedkunsten interesserede sig for arkæologi, samlede på insekter og sommerfugle, mestrede flere sprog bl.a. kinesiske og arabisk og som ikke mindst var en var en fremragende musiker.

Udstillingen følger denne livskunstner til de to lokaliteter, som fik en helt særlig betydning for hans kunst: Odsherred, hvor han boede, og Bahrain, som han rejste til på ekspeditioner gennem to årtier. Den vil samtidig se på de udfordringer og muligheder, der ligger i at fastholde landskabet som motiv midt i et eksperimenterende århundrede. Som en anden Lawrence of Arabia bevægede Bovin sig på kanten af en tid, umiddelbart inden beduinernes Arabien blev til moderne oliestater og det gamle Odsherred blev overtaget af sommerhusfolket.

Fernisering: Torsdag d. 11. februar kl. 17

Arrangementer

28. feb. kl. 14-15
Kunstsalon: Naturen – den uudtømmelige kilde v. Jesper Knudsen, Odsherreds Kunstmuseum.
Om Karl Bovin og Odsherredsmalerne, der fra 1930 og frem udgør den fjerde og yngste af de fire store kunstnerkolonier – efter Skagen, Fynboerne og Bornholmermalerne.

17. april kl. 14-15.30
Tværfalig salon v. cand. mag. og psykoanalytiker Pia Skogemann
I forbindelse med Bovin udstillingen fortæller Skogemann om de eventyrlige historier, der er forbundet med myten om Gilgamesh og området Dilmun, der menes at have været inspiration til historien om Edens Have.

Læs mere på http://www.sorokunstmuseum.dk/udstillinger/copy_of_planlaeg-en-dag-i-soro

Skriv et svar