Fernisering: Embodied: Performance & Documentary

Tid: Torsdag d. 5. november 2015 kl. 17-20
Sted: Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, 1067 København K
facebook

Virkelighed, fiktion, dokumentar og performance…Nikolaj Kunsthal sætter kunsten og dokumentarfilmen i stævne i ny kurateret udstilling i samarbejde med CPH:DOX, fyldt med nye værker af udenlandske kunstnere.

Kom til åbningen, der bl.a. byder på en Q&A med den deltagende kunstner Zina Saro-Wiwa og kurator Jacqui Davies.

Med udstillingen Embodied præsenterer Nikolaj Kunsthal og CPH:DOX en perlerække af internationale kunstnere, der undersøger forholdet mellem dokumentarfilm, videokunst og performance. Udstillingen er kurateret af den London-baserede kurator og producer Jacqui Davies.

Dokumentarisme og performance er umiddelbart hinandens modsætninger. Men med udstillingen Embodied skaber Davies et møde mellem disse to forestillinger: Hvad er virkelighed, og hvad er iscenesættelse og kunstigt indstuderet? Embodied spiller på denne dobbelthed og tegner et nuanceret billede af forholdet mellem performance og dokumentar. Den understreger det interessante i at se på performance med et dokumentarisk blik og dokumentaren som en form for performance. I dette krydsfelt præsenteres en krop, der skiftevis agerer og reagerer, observeres, kontrolleres og frigøres.

Kunstnere: Katarzyna Badach & Alfredo Ramos Fernández, Yael Bartana, Jérôme Bel, Richard Billingham, Chim?Pom, Tacita Dean, Coco Fusco, Louis Henderson, Samson Kambalu, Martha Rosler, Zina Saro-Wiwa, Apichatpong Weerasethakul.

 

Skriv et svar